Beogradska berza: Veliki promet ENHL-a pred presek za skupštinu, Impol Seval ojačao skoro 4 odsto

Beogradska berza: Veliki promet ENHL-a pred presek za skupštinu, Impol Seval ojačao skoro 4 odsto

Beogradsko tržište akcija prekinulo je dvodnevni silazni trend beležeći blagi rast berzanskih indeksa uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 39,7 miliona RSD (0,3 miliona EUR).

Indeks Belex15 ostvario je blagi rast na 736,5 poena.

Ponovo je najprometnija hartija bio Energoprojekt holding (ENHL) sa ukupnom realizacijom od 21,3 miliona RSD uz neveliki pad cene na 1.498 RSD. Danas je bio zadnji dan za kupovinu akcija ove kompanije kako bi se steklo pravo učešća na skupštini akcionara koja je zakazana za 8. jun.

Foto:www.seval.rs

Foto:www.seval.rs

Odličan promet zabeležio je i Impol Seval iz Sevojna (IMPL) koji je ojačao skoro 4% na 3.431 RSD uz trgovanje vredno 15,5 miliona RSD. Uprava ove kompanije sazvala je skupštinu akcionara za 16. jun tekuće godine, a na dnevnom redu biće usvajanje finansijskih izveštaja kompanije za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti. Kompanija je prošle godine ostvarila rekordne rezultate – neto profit od 1,2 milijarde RSD što je za trećinu bolji krajnji rezultat u odnosu na godinu pre.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je skroman promet od 0,6 miliona RSD uz pad cene od 0,5% na 741 RSD, dok se beogradski Aerodrom (AERO) blago spustio na 1.300 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) registrovalo je promet od 0,5 miliona RSD, oslabivši 0,9% na 4.949 RSD, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zabeležile identičan promet uz neveliki rast na 2.707 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Porasla prodaja pametnih telefona
Next OPEC produžio ograničenje proizvodnje nafte do marta 2018.

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Njujorška berza najavila početak trgovine bitcoinom

“The Intercontinental Exchange” (ICE), vlasnici njujorške berze kapitala (NYSE), najavili su da će u novembru ove godine započeti trgovinu fjučersima kriptovalute bitcoin. 

Najvažnije vesti 0 Comments

Javni dug Srbije u oktobru veći za 460 miliona evra

Na kraju oktobra 2016. godine javni dug Srbije iznosio je 24,59 milijardi evra, što je za 460 miliona više nego u septembru, prema upravo objavljenom Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim

Dinar ostaje na istom nivou, srednji kurs 119,7181

Dinar će sutra ostati na približno istom nivou prema evru kao u petak i zvanični srednji kurs će iznositi 119,7181 dinar za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply