Beogradska berza: Veliki promet ENHL-a pred presek za skupštinu, Impol Seval ojačao skoro 4 odsto

Beogradska berza: Veliki promet ENHL-a pred presek za skupštinu, Impol Seval ojačao skoro 4 odsto

Beogradsko tržište akcija prekinulo je dvodnevni silazni trend beležeći blagi rast berzanskih indeksa uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 39,7 miliona RSD (0,3 miliona EUR).

Indeks Belex15 ostvario je blagi rast na 736,5 poena.

Ponovo je najprometnija hartija bio Energoprojekt holding (ENHL) sa ukupnom realizacijom od 21,3 miliona RSD uz neveliki pad cene na 1.498 RSD. Danas je bio zadnji dan za kupovinu akcija ove kompanije kako bi se steklo pravo učešća na skupštini akcionara koja je zakazana za 8. jun.

Foto:www.seval.rs

Foto:www.seval.rs

Odličan promet zabeležio je i Impol Seval iz Sevojna (IMPL) koji je ojačao skoro 4% na 3.431 RSD uz trgovanje vredno 15,5 miliona RSD. Uprava ove kompanije sazvala je skupštinu akcionara za 16. jun tekuće godine, a na dnevnom redu biće usvajanje finansijskih izveštaja kompanije za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti. Kompanija je prošle godine ostvarila rekordne rezultate – neto profit od 1,2 milijarde RSD što je za trećinu bolji krajnji rezultat u odnosu na godinu pre.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je skroman promet od 0,6 miliona RSD uz pad cene od 0,5% na 741 RSD, dok se beogradski Aerodrom (AERO) blago spustio na 1.300 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) registrovalo je promet od 0,5 miliona RSD, oslabivši 0,9% na 4.949 RSD, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zabeležile identičan promet uz neveliki rast na 2.707 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Porasla prodaja pametnih telefona
Next OPEC produžio ograničenje proizvodnje nafte do marta 2018.

You might also like

Beogradska berza: Novi pad indeksa, Halkbank ponovo najprometniji

Četvrti dan zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta akcija, a indeks Belex15 oslabio je za trećinu procenta na 721,2 poena.

Društvo 1Comments

Ko izgubi dokumente, nove plaća tri puta skuplje

Tri puta skuplje će biti vađenje lične karte za svakoga ko izgubi istu nego kad regularno uzima taj dokument, piše Blic.

Preduzetništvo 0 Comments

Uskoro Centralni registar faktura

Privredici u Srbiji koji svoju fakturu ne prijave Upravi za trezor neće moći da naplate robu a preti im kazna od 10.00 do dva miliona dinara, piše današnja “Politika”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply