Tramp predlaže prodaju strateških rezervi nafte SAD

Tramp predlaže prodaju strateških rezervi nafte SAD

Bela kuća planira da proda polovinu nacionalnih strateških rezervi nafte (SPR) kako bi srezala javni dug, u okviru serije izmena predloženih radi promene uloge federalne vlade na energetskim tržištima, javlja agencija “Blooberg”.

Prvim predlogom budžeta američkog predsednika Donalda Trampa, koji je delimično predstavljen u ponedeljak, predviđeno je prikupljanje 500 miliona dolara u fiskalnoj 2018. godini od prodaje nafte iz SPR, i čak 16,6 milijardi dolara od prodaje nafte u narednoj deceniji.

Predlogom se, takođe, poziva na povećanje državnih prihoda time što bi se omogućilo bušenje u Arktičkom nacionalnom rezervatu divlje prirode.

Međutim, predsednički predlog budžeta, kako navodi njujorška agencija, obično pretrpi značajne izmene u Kongresu, ali barem pruža uvid u prioritete Bele kuće.

Američke Strateške rezerve nafte (SPR) trenutno sadrže 687,7 miliona barela nafte na određenim lokacijama u Teksasu i Luizijani, a omogućavaju brzu preraspodelu tog energenta u slučaju prirodnih katastrofa ili neplaniranih nesrećnih slučajeva, navodi se na sajtu američkog Ministarstva za energetiku.

Izvor:Tanjug
Previous Velika Britanija podigla nivo opasnosti od terorizma na "kritično", moguć novi napad
Next Jeftiniji zakup poslovnog prostora za stare zanate?

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Vlada Srbije odobrila garancije za zajmove Elektromreži Srbije i EPS-u

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je garanciju Srbije za dva zajma, za realizaciju dela prve faze transbalkanskog koridora Kragujevac-Kraljevo od 30 miliona evra i kredit za odaganje pepela

Kompanije 0 Comments

Iz EPS-a odlazi 2.000 radnika do kraja godine

Predstavnici MMF i EPS dogovorili su da se problem prekobrojnih radnika rešava prevremenim penzionisanjem i dobrovoljnim odlaskom zaposlenih, piše “Blic”.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Antić: Nova sistematizacija u EPS-u, do tada nema viška radnika

Do kraja marta 2017. biće urađena nova sistematizacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) kada će se tačno znati gde su viškovi, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply