Tramp predlaže prodaju strateških rezervi nafte SAD

Tramp predlaže prodaju strateških rezervi nafte SAD

Bela kuća planira da proda polovinu nacionalnih strateških rezervi nafte (SPR) kako bi srezala javni dug, u okviru serije izmena predloženih radi promene uloge federalne vlade na energetskim tržištima, javlja agencija “Blooberg”.

Prvim predlogom budžeta američkog predsednika Donalda Trampa, koji je delimično predstavljen u ponedeljak, predviđeno je prikupljanje 500 miliona dolara u fiskalnoj 2018. godini od prodaje nafte iz SPR, i čak 16,6 milijardi dolara od prodaje nafte u narednoj deceniji.

Predlogom se, takođe, poziva na povećanje državnih prihoda time što bi se omogućilo bušenje u Arktičkom nacionalnom rezervatu divlje prirode.

Međutim, predsednički predlog budžeta, kako navodi njujorška agencija, obično pretrpi značajne izmene u Kongresu, ali barem pruža uvid u prioritete Bele kuće.

Američke Strateške rezerve nafte (SPR) trenutno sadrže 687,7 miliona barela nafte na određenim lokacijama u Teksasu i Luizijani, a omogućavaju brzu preraspodelu tog energenta u slučaju prirodnih katastrofa ili neplaniranih nesrećnih slučajeva, navodi se na sajtu američkog Ministarstva za energetiku.

Izvor:Tanjug
Previous Velika Britanija podigla nivo opasnosti od terorizma na "kritično", moguć novi napad
Next Jeftiniji zakup poslovnog prostora za stare zanate?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Skupština NIS-a odobrila raspodelu 25 odsto dobiti u dividende

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIIS) na IX redovnoj sednici donela je odluku o raspodeli dobiti za 2016. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti društva.

Kompanije 0 Comments

Glencore povećao ponudu za rudnik uglja Rio Tinta u Australiji

Britansko-švajcarska kompanija Glencore dostavila je rudarskom divu Rio Tintu novu ponudu za kupovinu rudnika uglja u australijskom Novom Južnom Walesu, nastavljajući time nadmetanje s kineskim Yancoalom za tu imovinu, objavljeno

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ministarstvo finsija: Cena goriva se se neće povećavati

Iz Ministarstva finsija je rečeno da se od 1. januara 2017. godine ne predviđa povećanje iznosa akcize na gorivo, tako da vozače neće dočekati poskupljenje dizela i benzina, prenose “Novosti” .

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply