Najveća regionalna konferencija o PHP programiranju u Beogradu 27. i 28. maja

Najveća regionalna konferencija o PHP programiranju u Beogradu 27. i 28. maja

Najveća regionalna konferencija o PHP programiranju – PHP Serbia Conference 2017, biće održana 27. i 28. maja u beogradskom Madlenianumu, u organizaciji udruženja PHP Srbija.

Ovogodišnja konferencija okupiće više od 500 učesnika iz zemlje i sveta i više od 20 govornika, među kojima je i Rasmus Lerdorf, izumitelj PHP programskog jezika, kreator softverske arhitekture servisa Yahoo! i jedan od 100 najboljih inovatora mlađih od 35 godina po oceni Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

Aco Gagić iz PHP Srbija navodi da će učesnici konferencije imati priliku da se upoznaju sa websocket tehnologijom, izazovima pri izgradnji mikroservisa, DDD konceptima, da nauče kako da izgrade API baziran na Slim framework-u, da saznaju prednosti i mane različitih sistema baza podataka i još mnogo toga.

“Konferenciju organizujemo već peti put sa ciljem da okupimo profesionalce i entuzijaste u oblasti PHP tehnologija i da im obezbedimo mogućnost da šire svoja znanja i veštine u oblasti IKT-a. Osim Rasmusa Lerdorfa, kreatora PHP jezika, učesnici će moći da slušaju predavanja Nilsa Adermana, kreatora platforme Composer, i Džoša Batsa, potpredsednika odseka za inženjerstvo u Offers.com, kao i brojne svetske i domaće PHP stručnjake”, objasnio je Gagić.

Kako pokazuju istraživanja srpskog tržišta informaciono-komunikacionih tehnologija, više od polovine programera radi u PHP programskom jeziku koji je, uz Javu, najčešći programski jezik sa kojim se domaći softverski inženjeri susreću. Zbog toga je, kako kaže Gagić, neophodno konstantno učiti o PHP-u.

“Trendovi i potrebe u IKT industriji menjaju se mnogo brže nego na bilo kom drugom području, pa je tako i nastala ideja da organizujemo ovu konferenciju i doprinesemo edukaciji zajednice. Naši stručnjaci i kolege iz regiona će imati priliku da uče od priznatih eksperata i informišu se o novinama u PHP-u, veb tehnologijama, arhitekturi, testiranju koda i drugim oblastima kako bi unapredili svoje znanje”, navodi on.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, smanjen kreditni rejting Kine
Next Građevinska direkcija Srbije: Novi stan za novi početak, posebni benefiti za kupce

You might also like

Najzanimljiviji projekti na kojima rade inženjeri Facebooka

Nedavno su Marku Zucerbergu inženjeri Facebooka predstavili projekte na kojima su radili poslednjih meseci.

Oglašavanje na društvenim mrežama u padu, porast u štampanim

Oglašavanje u štampanim medijima, zajedno sa radijskim i televizijskim, u padu je već duži niz godina, dok se oglašivači istovremeno sve više okreću online medijima. Ali, početkom ove godine u

Kompanije 0 Comments

U želji da zadrži svoje zaposlene, Google osniva startup kompaniju

U poslednje vreme zaposleni u Googleu stvorili su brojne startup kompanije kako bi izneli svoje ideje na svetlost dana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply