Kako zameniti pocepane evre?

Kako zameniti pocepane evre?

Dužnost banaka je da vam zamene oštećene i pohabane dinarske novčanice.

Međutim, za pocepane evre moraćete da putujete u neku od zemalja Evropske unije, pošto zakon bankare ne obavezuje da građanima pruže ovakvu vrstu usluge.

Dakle, ukoliko vam se u novčaniku nađu pohabani ili oštećeni ili pohabani dinari, dovoljno je da samo svratite u najbližu banku i na blagajni zamenite staro za novo, a oštećeni srpski novac zameniće vam bez problema i u Upravi za trezor.

Međutim, da li će vam banka tom prilikom naplatiti i proviziju, i kolika će ona biti, zavisi od same poslovne politike banke.

Narodna banka Srbije je propisala u kojim slučajevima je novčanica nepodobna za opticaj, ali ne i kolike marže bankari smeju da uzimaju za zamenu starih novčanica za nove.

Izvor: GdeInvestirati/Kurir
Previous Građevinska direkcija Srbije: Novi stan za novi početak, posebni benefiti za kupce
Next Greške se dešavaju: Uber od vozača uzeo 50 miliona dolara

You might also like

LinkedIn uskoro dobija konkurenciju u vidu Google Hire

U sklopu svojih ambicija da bude i ostane sveprisutan, tehnološki gigant Google će pokušati da osvoji i deo tržišta poslovnih platformi.

Preduzetništvo 0 Comments

Senat privrede Srbije primljen u evropsko članstvo

Senat privrede Srbije primljen je u punopravno članstvo Senata privrede Evrope, a protokol o primanju u članstvo srpskog Senata u evropsku organizaciju ovog tipa, potpisan je u Beču.

Društvo 0 Comments

Prosečna neto zarada u Srbiji u maju smanjena na 47.136 dinara

Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u maju ove godine iznosila je 47.136 dinara i nominalno je bila 5% niža nego prethodnog meseca, a realno 4,5%, saopštio

1 Comment

  1. Mira
    May 24, 13:26 Reply
    koliko ja znam ni jedna banka nece da zameni pocepane dinare ne primaju. Pokusajte - videcete

Leave a Reply