Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Kineska automobilska kompanija JAC Motors dobila je “zeleno svetlo” kineskih vlasti za formiranje zajedničkog preduzeća sa nemačkim Volkswagenom. 

Preduzeće vrednosti 734 miliona dolara, proizvodiće 100.000 električnih automobila godišnje.

Kineska agencija za ekonomsko planiranje je, kako je saopšteno iz JAC-a, odobrila parnerstvo sa Volkswagenom, koji je lider na tržištu Kine, prenosi agencija France presse.

VW je samo prošle godine prodao četiri miliona automobila u Kini, od kojih su samo par stotina bili ekološki uprkos ubrzanom rastu prodaje električnih vozila u toj zemlji.

Kineske vlasti zahtevaju da inostrane automobilske kompanije formiraju zajednička preduzeća sa lokalnim proizvođačima, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Moskva ukida preostale trgovinske sankcije Turskoj
Next Beogradska berza: Energoprojekt na najvišem nivou od septembra 2008. godine

You might also like

Transport 0 Comments

Foxconn ulaže u kineski startup Mobike

Kineski bike-sharing Mobike je samo nedelju dana nakon što je primio 215 miliona dolara, objavio i strategijsko ulaganje od strane Foxconn giganta.

Najvažnije vesti 0 Comments

Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Kompanija Voda Voda u vlasništvu Vojina Đorđevića saopštila je danas da je kupila pokretnu i nepokretnu imovinu kompanije Laroucci Voda koja je bankrotirala.

Najvažnije vesti 0 Comments

Rastu dugovi: Libor na dolar premašio 1,0 odsto, prvi put od 2009. godine

Kamatna stopa, Libor, po kojoj banke jedna drugoj posuđuju dolare, premašila je u sredu nivo od 1%, po prvi put od 2009. godine, kako su globalne kamate nastavile uspon u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply