Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Kineska automobilska kompanija JAC Motors dobila je “zeleno svetlo” kineskih vlasti za formiranje zajedničkog preduzeća sa nemačkim Volkswagenom. 

Preduzeće vrednosti 734 miliona dolara, proizvodiće 100.000 električnih automobila godišnje.

Kineska agencija za ekonomsko planiranje je, kako je saopšteno iz JAC-a, odobrila parnerstvo sa Volkswagenom, koji je lider na tržištu Kine, prenosi agencija France presse.

VW je samo prošle godine prodao četiri miliona automobila u Kini, od kojih su samo par stotina bili ekološki uprkos ubrzanom rastu prodaje električnih vozila u toj zemlji.

Kineske vlasti zahtevaju da inostrane automobilske kompanije formiraju zajednička preduzeća sa lokalnim proizvođačima, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Moskva ukida preostale trgovinske sankcije Turskoj
Next Beogradska berza: Energoprojekt na najvišem nivou od septembra 2008. godine

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kinezi zainteresovani za Zastavu kovačnicu

Tender za novu podaju Zastave kovačnice u bankrotu zakazan je za 24. april. Javnom pozivu zainteresovanim kupcima prethodila je ponovna procena kapitala Kovačnice, pošto je ona prošlogodišnja, na zahtev najvećeg

Trgovina 0 Comments

Ukrajinska aviokompanija UIA planira letove za Beograd od 2022.

Ukraine International Airlines (UIA) namerava da pokrene nove linije u narednih pet godina, među kojima su i letovi za Zagreb i Beograd.

Industrija 0 Comments

EU blizu izricanja rekordne kazne

Zbog kartelskog udruživanje šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply