Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Rađa se novi div: VW i JAC spremaju veliki bum

Kineska automobilska kompanija JAC Motors dobila je “zeleno svetlo” kineskih vlasti za formiranje zajedničkog preduzeća sa nemačkim Volkswagenom. 

Preduzeće vrednosti 734 miliona dolara, proizvodiće 100.000 električnih automobila godišnje.

Kineska agencija za ekonomsko planiranje je, kako je saopšteno iz JAC-a, odobrila parnerstvo sa Volkswagenom, koji je lider na tržištu Kine, prenosi agencija France presse.

VW je samo prošle godine prodao četiri miliona automobila u Kini, od kojih su samo par stotina bili ekološki uprkos ubrzanom rastu prodaje električnih vozila u toj zemlji.

Kineske vlasti zahtevaju da inostrane automobilske kompanije formiraju zajednička preduzeća sa lokalnim proizvođačima, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Moskva ukida preostale trgovinske sankcije Turskoj
Next Beogradska berza: Energoprojekt na najvišem nivou od septembra 2008. godine

You might also like

Banke i finansije 2 Comments

Komercijalna banka ostvarila veliki gubitak u prvoj polovini 2016.

Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna banka, zabeležila je ogroman gubitak u prvih šest meseci, nakon što je kompanija u junu sprovela “dodatne ispravke vrednosti bilansne aktive i rezervisanja

Najvažnije vesti 0 Comments

Miladin Ševarlić o PKB-u: Ni najsiromašniji seljak ne prodaje njivu ispred kućnog praga

Ni najsiromašniji seljak u najzabitijem selu Srbije nikada ne prodaje njivu ispred kućnog praga, ako nije životno ugrožen. A PKB je njiva ne ispred već u Beogradu – kućnom pragu

Kompanije 0 Comments

Samsung pregovara sa Fiatom o preuzimanju ogranka Magneti Marelli

Južnokorejska kompanija Samsung electronics je u poodmakloj fazi pregovora sa kompanijom Fiat Chrysler Automobili o preuzimanju dela ili celokupnog poslovanja proizvođača auto-delova Magneti Marelli.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply