Bosnia Airlines traži investitora

Bosnia Airlines traži investitora

Nakon propasti državne kompanije “BH Airlines”, Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti novu domaću aviokompaniju.

Osnovni preduslov za to je da se za to nađe partner koji je spreman investirati u nabavku aviona. 

Naime, na “Sarajevo Business forumu”, koji se održava trenutno, i koji je najznačajniji poslovni događaj u regionu, jedan od projekata koji se nude investitorima i o kojima će se pričati je upravo osnivanje domaće aviokompanije.

Reč je, zapravo, o privatnoj kompaniji “Bosnia Airlines” koja već odranije postoji, ali nema svoj avion. Kompanija traži strateškog partnera koji će uložiti novac u nabavku aviona.

U predlogu investitorima, navodi se da kompanija ima kapacitet da u veoma kratkom vremenu obezbedi sve potrebne dozvole za početak letova, da je reč o 100% domaćoj firmi te da je već dva puta licencirana po međunarodnim standardima.

Kao prednost navodi se činjenica da u BiH trenutno ne postoji domaća aviokompanija koja bi predstavljala konkurenciju, što znači da niko ne bi mogao ugroziti njenu lidersku poziciju.

U predlogu se takođe navodi da se od investitora očekuje da nabavi avion, te da je očekivana investicija 100 miliona evra. Ali, dodaje se da investiranje može biti postepeno, odnosno najmanje dva miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/BiznisInfo
Previous Air Serbia: Ovo su naši najbolji rezultati do sada
Next Benetton se širi izvan Italije

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Planirano proširenje skladišta gasa Banatski dvor na 750 miliona kubnih metara

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da očekuje da se narednih meseci donese odluka da se kapacitet skladišta gasa Banatski dvor poveća sa sadašnjih 450 miliona kubnih

Kompanije 0 Comments

Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Predstavnici Kuvajtske nacionalne naftne kompanije i tri južnokorejske građevinske firme potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike za pretvaranje prirodnog gasa u tečno stanje, vredan 2,9 milijardi dolara.

Novi Zeland: Roboti dostavljaju picu

Lanac brze hrane Domino će uskoro testirati robota za dostavu pica na Novom Zelandu, koji će, kako je saopšteno, biti prvi robot takve vrste u svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply