Benetton se širi izvan Italije

Benetton se širi izvan Italije

Italijanska modna kuća Benetton traži partnere izvan granica Italije.

Ako planovi o preuzimanju infrastrukturne grupe Atlantia, gde Benetton drži kontrolu, i španskog operatera autocesta Abertis, budu uspešni, to bi bila najveća italijanska preuzimanja u Evropi.

Osim pripajanja kompanija Atlantia i Abertis, Benetton cilja i šire. Modna kuća želi da udeo međunarodnog poslovanja u proširenoj grupi bude više od pedeset posto.

Porodica Benetton trenutno generiše više od polovine svoje prodaje u Italiji. Taj udeo će se smanjiti u budućnosti u korist stranih preduzeća. Braća i sestre Benetton već najavljuju da će nakon Atlantie internacionalizovati lanac restorana Autogrill. 

Pre samo mesec dana došlo je do promene upravnikau Benetton Group. Direktor Marco Airoldi je najavio ostavku i predao uzde Tommasiju Brusu kao novom šefu operacija. Uz imenovanje Brusa, Benetton je nastavio je postavljanje novih ljudi na čelu pojedinih sektora, kako bi se holding mogao bolje pozicionirati na međunarodnom nivou.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Bosnia Airlines traži investitora
Next Susie Moore: Najčešće greške mladih preduzetnika

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

AMS osiguranje daje popust od 30 odsto na zaključenje putne polise online

Zaključivanjem polise putnog osiguranja online AMS Osiguranje građanima odobrava popust od 30 odsto.

Kompanije 0 Comments

Krajem septembra Qatar Airways uvodi dnevne linije Beograd-Doha

Od 29. septembra ove godine katarska nacionalna avio-kompanija Qatar Airways uspostaviće dnevne letove na liniji Doha-Beograd-Doha, saopštila je ta kompanija.

Kompanije 0 Comments

Tencent: Prvi pad dobiti u trinaest godina

Kineska tehnološka kompanija Tencent Holdings Ltd izvestila je o neočekivanom padu neto dobiti za 2 posto u drugom ovogodišnjem tromesečju zbog slabijeg rasta prihoda u sektoru mobilnih igara i pada

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply