Benetton se širi izvan Italije

Benetton se širi izvan Italije

Italijanska modna kuća Benetton traži partnere izvan granica Italije.

Ako planovi o preuzimanju infrastrukturne grupe Atlantia, gde Benetton drži kontrolu, i španskog operatera autocesta Abertis, budu uspešni, to bi bila najveća italijanska preuzimanja u Evropi.

Osim pripajanja kompanija Atlantia i Abertis, Benetton cilja i šire. Modna kuća želi da udeo međunarodnog poslovanja u proširenoj grupi bude više od pedeset posto.

Porodica Benetton trenutno generiše više od polovine svoje prodaje u Italiji. Taj udeo će se smanjiti u budućnosti u korist stranih preduzeća. Braća i sestre Benetton već najavljuju da će nakon Atlantie internacionalizovati lanac restorana Autogrill. 

Pre samo mesec dana došlo je do promene upravnikau Benetton Group. Direktor Marco Airoldi je najavio ostavku i predao uzde Tommasiju Brusu kao novom šefu operacija. Uz imenovanje Brusa, Benetton je nastavio je postavljanje novih ljudi na čelu pojedinih sektora, kako bi se holding mogao bolje pozicionirati na međunarodnom nivou.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Bosnia Airlines traži investitora
Next Susie Moore: Najčešće greške mladih preduzetnika

You might also like

IT giganti optužuju jedan drugog – Spotify protiv Applea

Striming servis Spotify upravo je ozbiljno zaratio sa IT gigantom Appleom.

Kompanije 0 Comments

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu

Kompanije 0 Comments

Velike španske banke napuštaju Kataloniju

CaixaBank, po imovini treća banka u Španiji, odlučila je da premesti svoje sedište iz Barselone u Valensiju, zbog političke neizvesnosti u Kataloniji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply