Novosti: Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Novosti: Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Nekadašnji ministar odbrane Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić sutra će biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije, pišu danas Večernje novosti, pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće koalicije.

Gašić će na čelu BIA zameniti Akeksandra Đorđevića, koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013. Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u zgradu na beogradskoj Banjici kao jedan od najpouzdanijih saradnika premijera i izabranog predsednika Srbije.

List podseća da je Vučić i posle Gašićevog ispada govorio da je zadovoljan njegovim učinkom u sektoru odbrane, ali nije mogao da ga amnestira zbog skandala.

Gašić je, inače, imao zapaženu ulogu u izbornom štabu naprednjaka tokom predsedničkih izbora i radom na terenu doprineo je ubedljivom trijumfu svog lidera.

Izvor:Novosti:

Previous Koje bi ekonomske posledice doneo rat sa Severnom Korejom?
Next BiH: Prosečna plata u martu 854 KM

You might also like

Turizam 0 Comments

Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije „S.A.B. travel” zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane.

Tema dana 0 Comments

EU od jula uvodi carine na uvoz američke robe

Evropska unija je saopštila da će od jula početi uvođenje carine na uvoz američke robe, kao odgovor na odluku predsednika SAD Donalda Trumpa da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma iz

Politika 0 Comments

Vučić u Kazahstanu: Saradnja i prijateljstvo dve zemlje mogu doneti još mnogo boljih rezultata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Astani da Srbija i Kazahstan imaju veće i bolje izglede i šanse nego mnoge zemlje koje su do juče izgledale kao pusti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply