Novosti: Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Novosti: Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Nekadašnji ministar odbrane Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić sutra će biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije, pišu danas Večernje novosti, pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće koalicije.

Gašić će na čelu BIA zameniti Akeksandra Đorđevića, koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013. Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u zgradu na beogradskoj Banjici kao jedan od najpouzdanijih saradnika premijera i izabranog predsednika Srbije.

List podseća da je Vučić i posle Gašićevog ispada govorio da je zadovoljan njegovim učinkom u sektoru odbrane, ali nije mogao da ga amnestira zbog skandala.

Gašić je, inače, imao zapaženu ulogu u izbornom štabu naprednjaka tokom predsedničkih izbora i radom na terenu doprineo je ubedljivom trijumfu svog lidera.

Izvor:Novosti:

Previous Koje bi ekonomske posledice doneo rat sa Severnom Korejom?
Next BiH: Prosečna plata u martu 854 KM

You might also like

Tema dana 16 Comments

Benjamin Powell: Srbija može dostići rast na način kao i svaka druga zemlja u svetu

Brexit ne mora negativno da utiče na ekonomiju EU niti na privrede malih zemlja čiji je EU glavni trgovinski partner, kao što je Srbija, izjavio je direktor Instituta za slobodno

Politika 0 Comments

Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji

U Makedoniji su u 7 časova otvorena birališa na vanrednim parlamentarnim izbori na kojima pravo glasa ima 1.784.416 građana, a glasanje će trajati do 19 časova večeras.

Tema dana 0 Comments

OPEC smanjuje, SAD povećavaju proizvodnju nafte

U svetu je prošlog meseca proizvedeno ukupno 95,82 miliona barela nafte dnevno, što je za 230.000 barela manje u odnosu na februar, prema danas objavljenom mesečnom izveštaju Organizacija zemalja izvoznica

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply