Diners Club Beograd zatražio od suda pokretanje stečaja

Diners Club Beograd zatražio od suda pokretanje stečaja

Diners Club International Belgrade (DCIB) danas je nadležnom sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka, saopštila je ta kompanija.

Razlog podnošenja zahteva je, kako se navodi, prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnesene krivične prijave.

“Posle zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba, utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i due dilligence-a, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima i neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata”, navodi se u saopštenju.

Dodatna ulaganja u sanaciju tih dugova, kako se navodi, ne bi bila ekonomski opravdana.

“Zbog toga je, bez obzira na značajnu dosadašnju investiciju ECC-a i gubitak koji iz toga proizlazi, doneta odluka o podnošenju zahteva za pokretanje stečajnog postupka”, navodi se u saopštenju i dodaje da je “reč je o potezu koji bi u ovakvim okolnostima preduzela svaka odgovorna kompanija”.

Kako navode, intenzivno se razmatraju alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Diners Club-a na tržištu Srbije.

“Reč je o složenom postupku koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana. Stoga se konačna odluka očekuje u idućih nekoliko nedelja”, navodi se saopštenju.

Izvor:Beta
Previous Beogradska berza: NIS najprometniji, akcionarima dividenda od 24,7 RSD po akciji
Next NBS preduzela dodatne mere u cilju zaštite korisnika Diners Cluba Beograd

You might also like

Tema dana 0 Comments

Loša godina za srpske kompanije listirane na Beogradskoj berzi

Kompanije listirane na Beogradskoj berzi beleže najdrastičniji pad profitabilnosti posle svetske ekonomske krize.

Agrobiznis 0 Comments

Prvi objekti nemačke mesne industrije u Plandištu, Sečnju, Odžacima, Čalmi i Apatinu

Vlasnik nemačke mesne industrije Tenis (Tönnies), Klemens Tenis do kraja septembra će doći u Srbiju da finalizuje dogovore oko investicije u mesnu industriju u Srbiji, pišu Večernje novosti.

Najvažnije vesti 2 Comments

Doha: Nema dogovora o ograničavanju proizvodnje nafte, sledeći sastanak u junu

Razgovori u glavnom gradu Katara između 16 proizvođača nafte o ograničavanju proizvodnje tog energenta završen je bez rezultata, saopštio je novinarima nigerijski ministar za naftu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply