Osnovan pokret “Slobodni građani Srbije”, Saša Janković predsednik

Osnovan pokret “Slobodni građani Srbije”, Saša Janković predsednik

U Beogradu je danas osnovan novi politički pokret “Slobodni građani Srbije” za čijeg predsednika je izabran bivši zaštitnik građana i drugoplasirani kandidat predsedničkih izbora Saša Janković.

Janković je posle izbora na tu funkciju izjavio da je cilj tog pokreta vladavina socijalne pravde i “vraćanje dostojanstva i osmeha na lice građana Srbije”.

Novinarima u Beogradu Janković je rekao da će sarađivati sa svima koji dele te ciljeve, ali ne i sa onima koji otvoreno ili prikriveno podržavaju politiku aktuelne vlasti.

On je ocenio da će se pokret širiti, ali da neće dozvoliti da se na bilo koji način okrnji ili diskvalifikuje jezgro koje je danas formirano.

Janković je najavio formiranje etičke komisije pokreta i otvaranje kancelarija pokreta u svim mestima u Srbiji.

“Danas je formiran Nacionalni pokret”, kazao je Janković i istakao da su osnivačkoj skupštini pored predstavnika iz Beograda prisustvovali i predstavnici iz Bora, Niša, Leskovca.

“Uspeh zavisi od svakog od nas zajedno, ali i svih nas pojedinačno”, rekao je Janković.

Janković je kazao da danas usvojeni Statut pokreta sadrži jasne i precizne ciljeve, što je ocenio kao redak dokument u politici Srbije.

Upitan da li će pokret učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu, koji bi trebalo da budu iduće godine, Janković je rekao da će o tom, kao i svim drugim pitanjima odlučiti Predsedništvo pokreta.

“Dozvolite nam da udahnemo. Od sutra već počinjemo rad”, rekli su i neki od članova Predsedništva.

Za članove Predsedništva pokreta jednoglasno su izabrani: aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, novinar Srđan Škoro, reditelj Goran Marković i redovni akademik Dušan Teodorović.

Osnivačkoj skupštini novog političkog pokreta prisustvovala su 62 osnivača i mnoge javne ličnosti, među kojima reditelji Goran Marković, Kokan Mladenović i Zdravko Šotra, muzičari Vasil Hadžimanov i Vlado Georgijev, novinarka Tatjana Vojtehovski, glumac Sergej Trifunović, profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, dramaturškinja Borka Pavićević.

Izvor:Beta
Previous Neto državni dug Crne gore 2,42 milijarde evra
Next Burberry: Profit nadmašio prognoze analitičara

You might also like

Politika 2 Comments

McAllister: Članstvo Srbije u EU podrazumeva i uvođenje sankcija Rusiji

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju David McAllister (Dejvid Mekalister) izjavio je danas u Beogradu da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU mora progresivno da usklađuje svoju spoljnu i

Tema dana 0 Comments

Vučić u višednevnoj poseti Indiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u zvaničnu višednevnu posetu Indiji.

Politika 0 Comments

U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

Danas će se u Astani, glavnom gradu Kazahstana održiati Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply