Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara

Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara

Prošlo je pet godina otkako je Facebook debitovao na američkoj berzi Nasdaq.

Od tada svake godine direktor Mark Zuckerberg ima dodatnih 9 milijardi dolara na svoje bogatstvo koje danas iznosi 62,3 milijarde dolara.

Prema podacima Bloomerang Billionaire’s Indexa, Zuckerberg je peta najbogatija osoba na svetu, većinom zahvaljujući ceni Facebook akcija. Kada su se pojavile na berzi njihova vrednost iznosila je 42,05 dolara, ali isti dan vrednost je opala na 38 dolara.

Investitori su počeli da se žale jer su se gubici nastavili, tako da je od maja do jula vrednost Facebooka pala za 11,9 milijardi dolara. Tada su pokazali svima da nisu u pravu i krenuli se peti prema vrhu. Vrednost kompanije je porasla za 282 posto zahvaljujući korisnicima kojih ima 1,3 milijarde, što je 17 posto svetske populacije. Pre samo pet godina, Facebook je imalo samo 50 posto od tog broja.

Zuckerberg je omogućio investitorima da efektno zarađuju od ove društvene mreže prodajući web prostor i korisničke informacije zakupcima reklama. Profit je od ovoga porastao za 37 posto u prošloj godini. Facebook danas vredi 426,5 milijardi dolara.

“Neumorno radi na inovacijama, ali u isto vreme je naučnik i inžinjer”, rekao je Matt Cohler, nekadašnji zaposleni Facebooka.

Ipak, bogatstvo neće završiti u njegovim džepovima. Milijarder je izjavio još 2015. godine kako će donirati 99 posto svog bogatstva tokom života.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Tabaković: Diners Club Beograd falsifikovao dokumentaciju
Next Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov...

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Češka Expobanka CZ preuzela Marfin banku u Srbiji

Češka banka Expobanka CZ je završetkom akvizicije Marfin banke a.d. Beograd postala prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije, a Marfin banka će, u skladu sa promenom vlasništva,

Kompanije 1Comments

Air France pomera granice gastronomije u oblacima!

Avio-kompanija Air France, kao dostojni ambasador francuske kuhinje u oblacima, sklopila je dogovor sa šestoro renomiranih svetskih kuvara nagrađivanih Mišelinovim zvezdicama.

Društvo 0 Comments

Greške se dešavaju: Uber od vozača uzeo 50 miliona dolara

Kompanija Uber je u protekle dve i po godine zbog banalne računovodstvene greške od taksista u New Yorku uzela blizu 50 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply