Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov…

Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov…

Italija nudi besplatno stare dvorce, samostane, kule, imanja, škole, vile i pansione novim vlasnicima, ali pod jednim uslovom – da te istorijske građevine pretvore u turističke objekte, kao što su hoteli, restorani i bolnice.

Šemu je predstavilo italijansko Ministarstvo za kulturnu baštinu u okviru strateškog plana za razvoj turizma, čime žele ogromno mnoštvo turista koji dolaze svaki dan u Italiju, iz najposećenijih gradova poput Venecije, Firence, Pompeja ili Rima, da namamae u manje poznata i naseljena mesta.

“Naš cilj je da privatne i javne zgrade koje su prazne obnovimo i ponudimo hodočasnicima, planinarima, turistima i biciklistima”, rekao je prema pisanju Telegrapha predstavnik Ministarstva Roberto Reggi. U prvom paketu ponuđene su 103 građevine.

Zainteresovani će morati da predstave plan kako žele da ožive određenu građevinu i kakvu turističku aktivnost će izvoditi u njoj. Ako budu uspešni, oni će jedan od objekata sa popisa dobiti besplatno u najam devet godina, sa mogućnošću obnove za isti period. Oni s najboljim turističkim idejama će jednu od istorijskih građevina dobiti u zakup na 50 godina. Da li jedan čovek može unajmiti više praznih zgrada, nije poznato.

Sve 103 zgrade koje žele pronaći nove privremene vlasnike nalaze se izvan glavnih turističkih ruta. Četrdeset i četiri je smešteno na hodočasničkim ili istorijskim putevima, kao što je slavna Via Appia – jedan od najstarijih rimskih puteva koji povezuje Rim s Brindisijem i Via Francigena – drevna hodočasnička ruta iz Francuske do Rima. Preostalih 59 nekretnina leži na italijanskim biciklističkim trasma.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara
Next Osnovan Nacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineski Anbang ponudu za Starwood povećao na 14 mlrd dolara

Kinesko osiguravajuće društvo Anbang povećalo je ponudu za kupovinu Starwood Hotels & Resortsa na gotovo 14 milijardi dolara, više nego što za taj američki lanac luksuznih hotela nudi Marriott International.

Turizam 1Comments

Zdravstveni turizam u usponu širom sveta

Zdravstveni turizam vredan je već više milijardi dolara, a nedavno istraživanje kopanije Visa i analitičke kuće Oxford Economics predviđa rast od 25% godišnje u narednoj deceniji.

Industrijske nekretnine 0 Comments

Imovina preduzeća Danica čeka novog vlasnika

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju i promet ličnih sredstava za zaštitu na radu, trgovinu zaštitnom odećom i HTZ opremom Danica iz Čajetine oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika javnim prikupljanjem

1 Comment

  1. Steva Rodic
    May 21, 12:20 Reply
    Inicijativa koja bi i kod nas imala smisla. Puno je neistrazenih i neobnovljenih srednjovekovnih tvrdjava, vetrenjaca, napustenih ciglana i arheoloskig lokaliteta razlicitog tipa. Direktor Viminacijuma zna da spoji arheologiju i turizam. Ima bogatih i obrazovanih ljudi u Srbiji. Jos da se donede odgovatajuci zakon. Za dobrobit nauke, kulture i biznisa.

Leave a Reply