Dinar stabilan, u četvrtak 123,15 dinara za evro

Dinar stabilan, u četvrtak 123,15 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,1456 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 0,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru ojačao 0,3 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao 0,3 odsto i iznosi 110,6131 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu jači za 5,0 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,8 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 5,9 odsto.

Nanjiža vrednost dinara prema evru u ovoj godini, zabeležena je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrednost registrovana 8.maja, kada je jedan evro koštao 123,0919 dinara.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini kupila 70 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i prodala 345 miliona evra.

Gdeinvestirati.com
Previous Dolar u padu zbog političkih previranja u Vašingtonu
Next Grocka: Otvoren prvi pak centar za borovnice u Srbiji

You might also like

Evro profitirao od Trampove inauguracije, dolar pod pritiskom

Evro je trgovanje na međunarodnim tržištima protekle nedelje zatvorio na nivou 1,07 dolara, što predstavlja dnevni rast od 0,37 odsto u odnosu na američku valutu.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P indeks pao četvrti dan zaredom

Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks oslabio četvrti dan zaredom zbog slabih poslovnih izveštaja nekoliko kompanija, ali i zabrinutosti ulagača u vezi prioriteta američkog predsednika Donalda Trumpa.

Srbi propuštaju sigurnu zaradu na beogradskoj berzi

Od pre četiri meseca građani Srbije mogu na Beogradskoj berzi, a preko ovlašćenih brokera, da kupuju državne hartije od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply