RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

Nemački energetski div RWE potvrdio je optimističnu prognozu za 2017. godinu, izvestivši o dobrom početku godine zahvaljujući svojoj kompaniji Inogy u sektoru obnovljivih izvora energije.

RWE je naveo da je u prvom kvartalu zabeležio rast neto dobit od 10 % na 946 miliona evra u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz kompanije ističu da i dalje očekuju da će u celog godini uspeti da povećaju prilagođenu neto dobit na milijardu do 1,3 milijarde evra, u odnosu na 800 miliona koliko je iznosila u 2016. godini.

Godišnja operativna dobit trebala bi se kretati u rasponu od prošlogodišnje 5,4 milijarde do 5,7 milijardi evra, procenjuju u kompaniji.

RWE je vlasnik najvećeg broja termoelektrana na ugalj u Evropi pa su posebno osetljivi na subvencionisanu konkurenciju koja proizvodi struju iz obnovljivih izvora. Subvencije su rezultat odluke Nemačke o prelazu na čistije oblike energije.

Ova će godina, kako se čini, biti korak napred za RWE koji je prošlu godinu zabeležio gubitak od 5,7 milijardi evra zbog otpisa vrednosti elektrana i jednokratnih troškova povezanih s postupnim napuštanjem nuklearne energije u Nemačkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous TUI: Manji neto gubitak u prvoj polovini poslovne godine
Next Apple preuzeo Lattice Data, akvizacija vredna 200 miliona dolara

You might also like

Transport 0 Comments

Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Kuvajtska aviokompanija Wataniya Airways najavila je uspostavu letova za Sarajevo 12. i 13. jula.

Industrija 0 Comments

Kineska kompanija i vojna industrija Srbije ulaze u zajedničke projekte

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je delegaciju kineske kompanije Poly Technologies, koju je predvodio zamenik predsednika te korporacije Dai Ning.

Agrobiznis 0 Comments

Prodaje se imovina Mlina Kanjiža

Stečajni upravnik Mlina Kanjiža oglasio je prodaju imovine javnim nadmetanjem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply