Filipincima prodat deo zemljišta kod Niške Banje, izgradnja fabrike na leto

Filipincima prodat deo zemljišta kod Niške Banje, izgradnja fabrike na leto

Filipinska kompanija koja proizvodi delove za auto-industriju “Cooperatief IMI Europe” je za oko 2 miliona evra kupila 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje.

Tu će, prema najavama investitora, već na leto krenuti izgradnja fabrike.

“IMI” bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, što je predviđeno ugovorom koji su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kompanije Žil Bernar.

Kako je ranije najavio premijer Aleksandar Vučić, ova kompanija će dobiti subvencije od 6.800 evra po otvorenom radnom mestu. U Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER) su kazali da u pogonu IMI-ja “neće raditi samo prosta radna snaga”, ali nisu precizirali kako će izgledati struktura zaposlenih.

Značajan procenat zaposlenih biće inženjeri i visokoobrazonvani kadrovi – kazao je Milan Ranđelović iz KLER-a.

Podsetimo, ova kompanija proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. “Cooperatief IMI Europe” je filipinska kompanija čije je evropsko sedište u Holandiji.

Prema podacima sa njihovog sajta, imaju 13 fabrika u 6 zemalja u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

Izvor: GdeInvestirati/Južne vesti
Previous Severna Koreja spremna za razgovore sa SAD, pod "pravim uslovima"
Next Produktna berza: Nastavljen pad cena robe

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Češka Expobanka CZ preuzela Marfin banku u Srbiji

Češka banka Expobanka CZ je završetkom akvizicije Marfin banke a.d. Beograd postala prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije, a Marfin banka će, u skladu sa promenom vlasništva,

Prehrambena industrija 0 Comments

Campari za 54,1 milion evra preuzeo Bulldog London

Italijanska grupa Campari saopštila je da će polovinom februara, preuzeti brand Bulldog London Dry Gin za 54,1 milion evra, čime će, kako se navodi, kompanija ojačati svoj tržišni udeo u

Najvažnije vesti 2 Comments

Tesla 3: Šta govori podatak o 325.000 automobila prodatih za 3 dana  

Tesla Motors je odlučio da napravi model električnog automobila koji će po ceni od 35.000 dolara moći da priušti mnogi. Po broju prodatih vozila u pretprodaji, može se steći utisak

1 Comment

  1. Sveta
    May 13, 11:53 Reply
    Kada će neka strana firma da otvori fabriku: Računara, Televizora i monitora, elektronskih medicinskih aparata i drugih kućanskih aparata? Niš ima svu potrebnu stručnu radnu snagu a i prateće škole. Zašto se niko nije dosetio da u Vranjskoj Banji iskooristi vrlo tople termalne izvore pa da uradi otvorene i zatvorene bazene i da kupanje postane atrakcija preko cele godine (zimi otvoren bazen u toploj vodenoj pari a leti iz toplih bazena izlet na hladnoj Besnoj Kobili ili Vlasinskom jezeru.?

Leave a Reply