Filipincima prodat deo zemljišta kod Niške Banje, izgradnja fabrike na leto

Filipincima prodat deo zemljišta kod Niške Banje, izgradnja fabrike na leto

Filipinska kompanija koja proizvodi delove za auto-industriju “Cooperatief IMI Europe” je za oko 2 miliona evra kupila 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje.

Tu će, prema najavama investitora, već na leto krenuti izgradnja fabrike.

“IMI” bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, što je predviđeno ugovorom koji su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kompanije Žil Bernar.

Kako je ranije najavio premijer Aleksandar Vučić, ova kompanija će dobiti subvencije od 6.800 evra po otvorenom radnom mestu. U Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER) su kazali da u pogonu IMI-ja “neće raditi samo prosta radna snaga”, ali nisu precizirali kako će izgledati struktura zaposlenih.

Značajan procenat zaposlenih biće inženjeri i visokoobrazonvani kadrovi – kazao je Milan Ranđelović iz KLER-a.

Podsetimo, ova kompanija proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. “Cooperatief IMI Europe” je filipinska kompanija čije je evropsko sedište u Holandiji.

Prema podacima sa njihovog sajta, imaju 13 fabrika u 6 zemalja u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

Izvor: GdeInvestirati/Južne vesti
Previous Severna Koreja spremna za razgovore sa SAD, pod "pravim uslovima"
Next Produktna berza: Nastavljen pad cena robe

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aelius ponudio 16 miliona evra za Galeniku

U Ministarstvu privrede otvorena je jedina ponuda koja ispunjava uslove tendera za privatizaciju “Galenike”, saznaje RTS.

Kompanije 0 Comments

Goldman Sachs razmatra mogućnost trgovine bitcoinima

Američka investiciona banka Goldman Sachs razmatra mogućnost formiranja odeljenja za trgovanje bitcoinima kako bi udovoljili potražnji klijenata, tvrdi upućeni izvor.

Transport 0 Comments

Intel investira u kompaniju Here radi preciznijih mapa

Kompanija Intel ulaže 15% u popularnu nemačku kompaniju za mape Here, sve radi preciznijih mapa u do centimetre za autonomna vozila.

1 Comment

  1. Sveta
    May 13, 11:53 Reply
    Kada će neka strana firma da otvori fabriku: Računara, Televizora i monitora, elektronskih medicinskih aparata i drugih kućanskih aparata? Niš ima svu potrebnu stručnu radnu snagu a i prateće škole. Zašto se niko nije dosetio da u Vranjskoj Banji iskooristi vrlo tople termalne izvore pa da uradi otvorene i zatvorene bazene i da kupanje postane atrakcija preko cele godine (zimi otvoren bazen u toploj vodenoj pari a leti iz toplih bazena izlet na hladnoj Besnoj Kobili ili Vlasinskom jezeru.?

Leave a Reply