Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna

Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 10. jun tekuće godine.

Na skupštini će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 661,4 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način – za isplatu dividende 26,5 miliona dinara (bruto dividenda od 120 dinara po akciji u odnosu na prošlogodišnjih 205 dinara), dok se preostali deo dobiti u visini od 634,9 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit.

Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 31. maja tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila rast prihoda od 15% na 1,6 milijardi dinara, dok je neto profit oslabio u odnosu na prošlu godinu 18,5% na 5,5 miliona dinara, prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Beogradska berza: NIS nagrađen za dobre poslovne rezultate
Next Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

You might also like

Kompanije 0 Comments

Uber uskoro dobija konkurenciju u Googleu

Glasine kažu da Google sprema svoju tehnologiju autonomnih vozila za lansiranje sopstvene usluge deljenje prevoza i tako postati konkurent Uberu i Lyft-u.

Kompanije 1Comments

Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Imovina preduzeća u stečaju “Vršački vinogradi” oglašena na prodaju uključuje dva miliona litara vina. Firma je tokom stečaja nastavila da radi i završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Kompanije 0 Comments

Logitech preuzeo Astro Gaming

Logitech nastavlja s kupovinom, a ovaj put je na redu američka tvrtka Astro Gaming, koja je poznata po svojim high-end headsetovima za igrače.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply