Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Nemački industrijski konglomerat Siemens AG najavio je ukidanje ili angažiranje spoljnih saradnika za 2.700 radnih mesta u cilju modernizacije IT sektora i povećanja efikasnosti.

Kompanija je potvrdila da će 1.700 radnih mesta biti ukinuto u Nemačkoj u narednih nekoliko godina, dok će za oko 1.000 biti angažovani spoljni saradnici.

U istom periodu, očekuje se otvaranje 9.000 novih radnih mesta u Nemačkoj, a iz kompanije najavljuju da će pokrenuti dodatnu obuku za one čija su radna mesta ukinuta kako bi mogli da pređu na druga, javlja AP.

Siemens navodi da promene IT sektora uključuju stvaranje kapaciteta za “nove zadatke kao što su cyber sigurnost i proširenje platformi za analizu podataka”.

Izvor: GdeInvestira/SEEbiz
Previous Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna
Next Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

You might also like

Kompanije 0 Comments

Western Digital kupuje SanDisk

Western Digital je u toku oktobra prošle godine najavio kupovinu kompanije SanDisk po ceni od 19 milijardi dolara.

Transport 0 Comments

Rast prodaje automobila na tržištu Evrope u 2016. godini

Prodaja automobila u Evropi je porasla u 2016. godini, treću godinu uzastopno, pri čemu su sva velika tržišta evidentirala rast prodaje, pokazali su podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).

Kompanije 0 Comments

“Citigroup” nakon Brexita premešta poslovanje u Frankfurt

Američka Citigroup Inc banka je najavila da će ove nedelje izabrati Frankfurt kao svoj finansijski centar na tržištu Evropske unije, u okviru konačnih priprema za Brexit. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply