Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Nemački industrijski konglomerat Siemens AG najavio je ukidanje ili angažiranje spoljnih saradnika za 2.700 radnih mesta u cilju modernizacije IT sektora i povećanja efikasnosti.

Kompanija je potvrdila da će 1.700 radnih mesta biti ukinuto u Nemačkoj u narednih nekoliko godina, dok će za oko 1.000 biti angažovani spoljni saradnici.

U istom periodu, očekuje se otvaranje 9.000 novih radnih mesta u Nemačkoj, a iz kompanije najavljuju da će pokrenuti dodatnu obuku za one čija su radna mesta ukinuta kako bi mogli da pređu na druga, javlja AP.

Siemens navodi da promene IT sektora uključuju stvaranje kapaciteta za “nove zadatke kao što su cyber sigurnost i proširenje platformi za analizu podataka”.

Izvor: GdeInvestira/SEEbiz
Previous Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna
Next Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

You might also like

Kompanije 0 Comments

Monsanto odbio Bayerovih 62 milijarde dolara

Ponudu vrednu 62 milijarde dolara poslatu od nemačkog farmaceutskog giganta Bayera, odbijena je od strane američke agrobiznis kompanije Monsanto.

Industrija 0 Comments

Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

Stečajni upravnik Industrije mesa i konzervi Banat iz Banatskog Karlovca oglasio je prodaju dužnika kao pravnog lica, javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Prema najnovijem objavljenom tekstu Wall Street Journala, uspeh koji je kompanija Huawei postigla ima mnogo veze sa time što su njeni radnici spremni da stave kompaniju u prvi plan, neretko ispred sebe.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply