Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Nemački industrijski konglomerat Siemens AG najavio je ukidanje ili angažiranje spoljnih saradnika za 2.700 radnih mesta u cilju modernizacije IT sektora i povećanja efikasnosti.

Kompanija je potvrdila da će 1.700 radnih mesta biti ukinuto u Nemačkoj u narednih nekoliko godina, dok će za oko 1.000 biti angažovani spoljni saradnici.

U istom periodu, očekuje se otvaranje 9.000 novih radnih mesta u Nemačkoj, a iz kompanije najavljuju da će pokrenuti dodatnu obuku za one čija su radna mesta ukinuta kako bi mogli da pređu na druga, javlja AP.

Siemens navodi da promene IT sektora uključuju stvaranje kapaciteta za “nove zadatke kao što su cyber sigurnost i proširenje platformi za analizu podataka”.

Izvor: GdeInvestira/SEEbiz
Previous Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna
Next Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

You might also like

Kompanije 0 Comments

Royal Bank of Scotland u SAD-u plaća još 3,6 milijardi evra kazne

Zbog umešanosti u prodaju hipotekarnih hartija uoči izbijanja finansijske krize 2008. godine, Royal Bank of Scotland izdvojiće još 3,1 milijardu funti (3,6 milijardi evra) za plaćanje kazne u SAD, saopšteno je

Kompanije 0 Comments

Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Microsoft je prošle nedelje kupio LinkedIn u iznenađujućoj akviziciji, ali izgleda da je kompanija ubrzo napravila i drugu kupovinu, ovog puta za znatno manju sumu novca, čiji tačni uslovi nisu obelodanjeni.

Kompanije 0 Comments

Uber u najvećem brazilskom gradu uveo gradski helikopterski prevoz

Američka transportna kompanija Uber je u najvećem gradu Brazila, Sao Paulu, počela nuditi gradski helikopterski prevoz.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply