Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao je prevremene parlamentarne izbore za 11. jun nakon što je vladi izglasano nepoverenje.

Zastupnici u Kosovskoj skupštini glasali su u sredu o raspuštanju vlade premijera Ise Mustafe koji je preuzeo dužnost pre tri godine.

“Prevremeni izbori za skupštinu Republike Kosova biće 11. juna 2017.”, navodi se u Thacijevom pismu koje je agencija Reuters u četvrtak dobila na uvid.

Glasanje o nepoverenju vladi zatražila je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i pokreta Samoopredeljenje, ali i 12 zastupnika stranaka koje učestvuju u vlasti.

Premijer Isa Mustafa je pre izjašnjavanja zastupnika ocenio da je predlog za izglasavanje nepoverenja vladi “politički i bez argumenta” te da mu je cilj “prikrivanje ranijih koruptivnih afera” i “destabilizacija zemlje”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj
Next Bankom grupa gradi novu fabriku soje u Obrenovcu

You might also like

Politika 0 Comments

Vučić: Srbija vojno neutralna, bez saradnje sa NATO nema mira i stabilnosti u regionu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija vojno neutralna, ali da želi da nastavi saradnju sa NATO, jer bez te saradnje nema mira i stabilnosti u regionu, a

Politika 0 Comments

Odlaže se primena sporazuma Beograda i Prištine o pravosuđu

Sporazum o pravosuđu koji su delegacije Beograda i Prištine dogovorile u Briselu 2013. godine, a koji je prema prvobitnom planu trebalo da počne sa realizacijom 10. januara odlaže se do

Tema dana 0 Comments

Shinzo Abe: Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

Premijer Japana Shinzo Abe izjavio je u Beogradu da je Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana koji ima važnu geopolitičku poziciju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply