Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao je prevremene parlamentarne izbore za 11. jun nakon što je vladi izglasano nepoverenje.

Zastupnici u Kosovskoj skupštini glasali su u sredu o raspuštanju vlade premijera Ise Mustafe koji je preuzeo dužnost pre tri godine.

“Prevremeni izbori za skupštinu Republike Kosova biće 11. juna 2017.”, navodi se u Thacijevom pismu koje je agencija Reuters u četvrtak dobila na uvid.

Glasanje o nepoverenju vladi zatražila je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i pokreta Samoopredeljenje, ali i 12 zastupnika stranaka koje učestvuju u vlasti.

Premijer Isa Mustafa je pre izjašnjavanja zastupnika ocenio da je predlog za izglasavanje nepoverenja vladi “politički i bez argumenta” te da mu je cilj “prikrivanje ranijih koruptivnih afera” i “destabilizacija zemlje”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj
Next Bankom grupa gradi novu fabriku soje u Obrenovcu

You might also like

Politika 1Comments

Haški tribunal traži da Srbija promeni svoje zakonodavstvo i izruči radikale

Sudsko veće Haškog tribunala u slučaju troje radikala danas je primetilo da Srbija treba pod hitno da promeni svoje zakonodavstvo kako bi bilo u skladu sa međunarodnim obavezama, među kojima

Društvo 0 Comments

Savet Evrope upozorio na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj

Savet Evrope upozorava da se u Hrvatskoj u dovoljnoj meri ne poštuju postojeći zakoni koji se odnose na prava manjina, a posebno se naglašavaju problemi sa kojima je suočena srpska

Tema dana 0 Comments

Francuska: Novi teroristički napad u Parizu, indetifikovan počinilac

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply