Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao je prevremene parlamentarne izbore za 11. jun nakon što je vladi izglasano nepoverenje.

Zastupnici u Kosovskoj skupštini glasali su u sredu o raspuštanju vlade premijera Ise Mustafe koji je preuzeo dužnost pre tri godine.

“Prevremeni izbori za skupštinu Republike Kosova biće 11. juna 2017.”, navodi se u Thacijevom pismu koje je agencija Reuters u četvrtak dobila na uvid.

Glasanje o nepoverenju vladi zatražila je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i pokreta Samoopredeljenje, ali i 12 zastupnika stranaka koje učestvuju u vlasti.

Premijer Isa Mustafa je pre izjašnjavanja zastupnika ocenio da je predlog za izglasavanje nepoverenja vladi “politički i bez argumenta” te da mu je cilj “prikrivanje ranijih koruptivnih afera” i “destabilizacija zemlje”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj
Next Bankom grupa gradi novu fabriku soje u Obrenovcu

You might also like

Društvo 0 Comments

Bombaš samoubica detonirao bombu ispred konzulata SAD u Saudijskoj Arabiji

Bombaš samoubica poginuo je nakon što je detonirao bombu blizu konzulata Sjedinjenih Američkih Država u Džedi, gradu u Saudijskoj Arabiji, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova ove države.

Politika 0 Comments

Ministar odbrane Srbije na Samitu NATO u Poljskoj

Ministar odbrane Zoran Đorđević sa delegacijom učestvovaće na sastanku u formatu Platforme interoperabilnosti pod okriljem Samita NATO, koji se održava u Varšavi 8. i 9. jula 2016. godine.

Politika 0 Comments

Savet Evrope upozorio na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj

Savet Evrope upozorava da se u Hrvatskoj u dovoljnoj meri ne poštuju postojeći zakoni koji se odnose na prava manjina, a posebno se naglašavaju problemi sa kojima je suočena srpska

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply