Beogradska berza: NIS nagrađen za dobre poslovne rezultate

Beogradska berza: NIS nagrađen za dobre poslovne rezultate

Drugi dan zaredom nastavljen je rast domaćeg tržišta akcija uz veliko učešće državnih dužničkih hartija u prometu.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 311,8 miliona RSD (2,5 miliona EUR) dok je indeks BELEX15 porastao 0,6% na 729,13 poena.

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija sa trgovanjem vrednim 7 miliona RSD uz rast cene od 2,3% na 752 RSD. NIS je u prvom tromesečju tekuće godine zabeležio neto profit of 5,4 milijarde RSD u odnosu na krajnji rezultat od 0,3 milijarde RSD u istom periodu prošle godine. Prema rečima finansijskog direktora ove kompanije i u drugom tromesečju nastavljen je dobar poslovni trend, tako da se očekuje rezultat najmanje na nivou ostvarenja iz prvog kvartala, a verovatno i bolji, ukoliko ne bude poremećaja na tržištu.

Energoprojekt holding (ENHL) registrovao je promet od 1,9 miliona RSD uz blagi pad cene na 1.411 RSD. Energoprojekt je sazvao skupštinu akcionara za 8. jun, a na dnevnom redu je pored ostalog i donošenje odluke o raspodeli dobiti a predlog je da akcionarima na ime dividende pripadne 20 RSD po akciji. Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je posle jučerašnjeg skoka cene, danas zabeležio negativnu promenu od 1,7% na 1.309 RSD uz trgovanje vredno 0,9 miliona RSD. Impol Seval iz Sevojna (IMPL) nastavio je kontinuirani pad peti uzastopni dan, oslabivši danas 0,2% na 3.251 RSD uz ostvareni promet od 0,8 miliona RSD. Među dobitnicima našle su se akcije Komercijalne banke (KMBN) koje su porasle 2,2% na 1.796 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO17153, koja dospeva na naplatu 5. aprila 2020. godine, zabeležila je promet od 298,2 miliona RSD uz prinos od 4,89%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Cene nafte porasle, podršku pružio pad američkih zaliha
Next Skupština akcionara Goša Montaže 10. juna

You might also like

Wall Street: Indeksi oslabili, ulagači oprezni

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija blago pale jer je na tržištu zavladao oprez nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump otkazao summit sa Severnom Korejom i zapretio uvođenjem carina na

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: IBM pogurao Dow Jones iznad 23.000 bodova

Na Wall Streetu je u sredu Dow Jones indeks prvi put u istoriji okončao trgovanje iznad nivoa od 23.000 bodova, što se najviše zahvaljuje snažnom skoku cene akcije IBM-a nakon boljih nego što

Svetske berze 1Comments

Bitcoin konačno na putu rasta

Cene bitcoina juče su se vratile na put rasta, pošto je kriptovaluta ostvarivala dobar rezultat sredinom nedelje, i prilično stabilno ga održava.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply