Metalac: Konsolidovana dobit u 2016. godini 564 miliona dinara

Metalac: Konsolidovana dobit u 2016. godini 564 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovane poslovne prihode od 8,7 milijardi dinara.

To predstavlja rast od 19,7% u odnosu na godinu pre, dok je neto dobitak skočio 67,9% na 564 miliona dinara, rekao je na redovnoj skupštini akcionara kompanije predsednik Grupe Dragoljub Vukadinović, prenosi Wisebroker.

U strukturi konsolidovanih prihoda, prihod od prodaje je iznosio 8,5 milijardi dinara – izvoz je dostigao 3,2 milijarde, dok je na domaćem tržištu realizovana prodaja od 5,3 milijarde dinara.

U ukupno ostvarenom izvozu, Metalac Posuđe učestvuje sa 16,5 mil EUR (74%), Metalac FAD sa 2 mil EUR (9%), Metalac Bojler sa 1,6 mil EUR (7%).

Pojedinačno najveće izvozno tržište je BiH sa ostvarenih 5 mil EUR (22%), dok je na tržištu cele CEFTA-e ostvaren izvoz od 8,4 mil EUR. Na tržištu Rusije i Ukrajine je ostvarena prodaja od 4,1 milion EUR, dok je na tržište EU zabeležen plasman od 8,1 milion EUR, prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Wisebroker
Previous Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike
Next Huawei: Rast prodaje pametnih telefona tokom prvog kvartala

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kinezi zainteresovani za Zastavu kovačnicu

Tender za novu podaju Zastave kovačnice u bankrotu zakazan je za 24. april. Javnom pozivu zainteresovanim kupcima prethodila je ponovna procena kapitala Kovačnice, pošto je ona prošlogodišnja, na zahtev najvećeg

Kompanije 0 Comments

Carrefour srezao prognozu profita, akcije pale 13 odsto

Drugi po veličini maloprodajni lanac na svetu posle američkog Wal-Mart-a, francuski Carrefour, snizio je prognoze poslovanja za 2017. godinu, naglasivši povećane izazove u poslovanju na francuskom tržištu.

Društvo 0 Comments

NBS novim nacrtom zakona smanjuje naknade za platne kartice

Narodna banka Srbije pripremila je nacrt zakona prema kojem bi u fazama bile smanjene a potom i ograničene naknade koje trgovci plaćaju bankama za svaku obavljenu transakciju platnim karticama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply