Goša Montaža: Rast prihoda i pad profitabilnosti

Goša Montaža: Rast prihoda i pad profitabilnosti

Montažno preduzeće Goša Montaža objavilo je godišnji izveštaj za prošlu godinu u kojoj je kompanija nastavila trend rasta prodaje uz pad profitabinosti.

Poslovni prihod kompanije skočio je 15% na 1,6 milijardi dinara, dok je poslovni dobitak, pre svega usled većih troškova materijala, zarada i proizvodnih usluga, pao 84,3% na 4 miliona dinara.

Neto dobitak oslabio je u odnosu na prošlu godinu 18,5% na 5,5 miliona dinara.

Kompanija je zadržala relativno likvidnu poziciju s obzirom na stanje gotovine od 141,4 miliona dinara na kraju godine, dok je neto dug pao na 80,9 miliona dinara.

Akcijama Goše se relativno slabo trguje u poslednje vreme, a na trenutnoj ceni od 2.110 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 542,6 miliona dinara (4,4 mil EUR), prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Wisebroker
Previous Apple postao prva kompanija koja vredi 800 milijardi dolara
Next Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike

You might also like

Kompanije

Lloyds banka ponovo u rukama privatnog sektora

Britanska banka Lloyds, koju je vlada u Londonu spasila na vrhuncu finansijske krize, ponovo se našla u potpunom privatnom vlasništvu.

Berza

Goša Montaža poništila 4,5 odsto sopstvenih akcija

Montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) poništilo je 11.466 sopstvenih akcija (4,5% od ukupnog broja), na teret sopstvenog kapitala, koje je steklo od nesaglasnih akcionara pre više od tri godine.

Industrija

Neuspešna prodaja Majevica holdinga iz Bačke Palanke

Ministarstvo privrede Srbije progasilo je za neuspešnu prodaju kapitala preduzeća Majevica holding iz Bačke Palanke jer nije bilo zainteresovanih kupaca.