Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja.

Fabrika bi mogla da počne da radi već sledećeg meseca, najavio je ambasador Japana Đuiči Takaharu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a prenosi zvanični sajt Vlade.

Kako je navedeno, srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje.

Ambasador je najavio i skori dolazak delegacije japanske spoljnotrgovinske i investicione agencije Jetro, što, kako je rekao, svedoči o povećanom interesu japanskih privrednika za ulaganje u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Mali zaustavio planove izgradnje zgrada u dva novobeogradska bloka
Next Evropske berze: Rudarski i naftni sektor podstakli berze

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kina otvorila svoje tržište za kompanije iz EU-a i SAD-a

Kina je u četvrtak uveče, nastavljajući da otvara svoje tržište, objavila dugo očekivana ublažavanja ograničenja za strana ulaganja u ključnim sektorima poput bankarstva, poljoprivrede, automobilske i teške industrije.

Kompanije 0 Comments

Firme u Srbiji na naplatu čekaju čak 139 dana

Firme u Srbiji u proseku na naplatu potraživanja čekaju 139 dana, iako su zakonski rokovi mnogo kraći, saopštila je Mreža za poslovnu podršku.

Kompanije 0 Comments

U petak prvi let iz Pekinga do Beograda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekaće u petak, 15. septembra na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Pekinga i Beograda, najavila je  Vlada Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply