Mali zaustavio planove izgradnje zgrada u dva novobeogradska bloka

Mali zaustavio planove izgradnje zgrada u dva novobeogradska bloka

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je zaustavio izgradnju stambenih zgrada u dva novobeogradska bloka.

Mali je izjavio da je zaustavio primenu plana detaljne regulacije kojim je predviđeno da se u blokovima 70A i 44 na zelenoj površini izgrade stambeni, saobraćajni i objekti javne namene, a protiv čega su proteklog vikenda građani protestovali.

“Ja sam već danas zaustavio taj plan i njegovu primenu. Veoma mi je važno da čujem šta građani imaju da kažu, tako da sam naložio glavnom urbanisti Milutinu Foliću da se sastane sa ljudima koji su nedavno protestovali tim povodom”, rekao je Mali, saopštila je Gradska uprava.

On je istakao da su mu planovi i ideje “potpuno nevažni” u poređenju sa onim što čuje od građana.

“Kao i mnogo puta do sada, u saradnji sa građanima donećemo najbolje rešenje”, rekao je gradonačelnik.

Podsetio je da je za protekle tri godine na Novom Beogradu uređeno više od 20 zelenih površina, kao i ulazi u zgrade i prilazi sa osobe sa invaliditetom.

“U protekle tri godine pokazali smo da uvažavamo sugestije građana, pa mislim da ne postoji potreba za protestima. Sve što bi trebalo da urade jeste da nas obaveste o problemima koje imaju. Ovaj plan se neće primenjivati dok se ne pokrene dijalog sa ljudima koji žive u tom delu Novog Beograda”, kazao je Mali i dodao da ne želi da “građani budu izmanipulisani od ljudi koji žele političke poene”.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, evro pao
Next Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

You might also like

Kompanije 0 Comments

Luka Beograd prodaje deo imovine

Luka Beograd, u skladu sa odredbama usvojenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije, oglasila je prodaju imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica, javnim prikupljanjem ponuda.

Nekretnine 0 Comments

Raspisan konkurs za građevinsko zemljište u bloku 63 na Novom Beogradu

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas o javnom nadmetanju radi otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Beograda u Bloku 63 u Novom Beogradu.

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Tržište nekretnina u Srbiji: Veća potražnja sledeće godine, rast cena 2018.

Tradicionalno godišnje istraživanje Halo oglasi nekretnina sumiralo je kretanje na tržištu u 2016. godini i daje predviđanja za narednu 2017. godinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply