Apple sprema novu veliku akviziciju

Apple sprema novu veliku akviziciju

U poslednjim finansijskim rezultatima Applea vidljivo je da je ova kompanija povećala svoju zalihu gotovine na čak 256,8 milijardi američkih dolara.

Zbog poreskih razloga Apple ne drži ovaj novac u SAD-u, već je 93% leži na računima u drugim zemljama, no to nije što brine američke bankare. Oni su već počeli spekulisati što bi Apple mogao s tolikim novcem učiniti.

Američka investiciona banka Citigroup objavila je tako svoje predviđanje da će Apple krenuti u neku veliku akviziciju, kako mu ogromni novac ne bi samo tako stajao neangažovan. Izdvojili su sedam mogućih meta za preuzimanje koje bi Apple kupio bez problema, a koje bi mu mogle pomoći u poslovanju.

Uz Disney, o kojem se već neko vreme govori, na tom su popisu i Tesla, Netflix, Hulu, Activision Blizzard, Electronic Arts i Take Two Interactive Software. Svaka od ovih kompanija donela bi Appleu nešto drugačije, pa je pitanje samo u kojem bi smeru Tim Cook hteo okrenuti globalnu strategiju Applea.

Bez obzira na to hoće li krenuti u veliko preuzimanje ili ne, bankari i dalje smatraju da je pred ovom kompanijom svetla budućnost, te daje preporuku za kupovinu njenih akcija.

Izvor: Agencije
Previous Evropske berze miruju na početku nedeljnog trgovanja
Next Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu ističe 15. maja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Berlin odlazi u stečaj

Aviokompanija Air Berlin podnela je zahtev za stečaj nakon što je glavni akcionar, kompanija Etihad airways, povukao svoju finansijsku potporu.

Kompanije 0 Comments

Postignut dogovor između Volkswagena i SAD-a

Danas su kompanija “Volkswagen” i američke vlasti postigli sporazum o otkupu i plaćanju popravki oko 80.000 automobila sa trolitarskim dizelskim motorima marki “Volkswagen”, “Porsche” i “Audi”.

Najvažnije vesti 0 Comments

Izraelska kompanija postala novi vlasnik leskovačke fabrike lekova “Zdravlje”

Najveći proizvođač generičkih lekova na svetu, izraelska “Teva”, završila je preuzimanje generičkog poslovanja “Alergana” u čijem sastavu je i leskovačka fabrika “Zdravlje”. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply