Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisja će revidirati naniže svoju procenu privrednog rasta Grčke za ovu godinu na oko 2 odsto sa prethodnih 2,7 odsto.

Obaranje projekcije je, prema rečima neimenovanog izvora Reutersa, posledica neizvesnosti prouzrokovane odlaganjima okončanja nove revizije grčkih reformi u sklopu 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Grčkoj.

Kreditori iz evrozone i grčke vlasti postigli su ove nedelje preliminarni dogovor, koji bi trebalo da otvori put za isplatu nove tranše kredita Atini u narednim nedeljama.

Evropska komisija će naredne nedelje objaviti nove prognoze privrednog rasta članica Unije i njihovih makroekonomskih performansi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Jak uslužni sektor pomogao oporavku ekonomije Britanije
Next Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Devizne rezerve Srbije smanjene u januaru na 9,85 milijardi evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su u januaru 2017. smanjene za 350,3 miliona evra, što je najvećim delom posledica sezonskog efekta i povezano sa povećanjem deviznih rezervi u decembru 2016.

Makroekonomija 1Comments

Odluka ECB-a donosi jeftinije kredite i u Srbiji

Potez Evropske centralne banke sniziće cenu zaduživanja i u Srbiji. Ekonomisti savetuju da je sada pravi trenutak da se što veći deo duga refinansira zbog niskih kamata.

Makroekonomija 0 Comments

MMF: Kineski dug na “opasnoj putanji”

Veliki dug Kine je na “opasnoj” putanji, koja povećava rizik od oštrog usporavanja privrednog rasta, upozorio je Međunarodni monetarni fond (MMF), pozivajući Peking da ubrza strukturne reforme.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply