Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisja će revidirati naniže svoju procenu privrednog rasta Grčke za ovu godinu na oko 2 odsto sa prethodnih 2,7 odsto.

Obaranje projekcije je, prema rečima neimenovanog izvora Reutersa, posledica neizvesnosti prouzrokovane odlaganjima okončanja nove revizije grčkih reformi u sklopu 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Grčkoj.

Kreditori iz evrozone i grčke vlasti postigli su ove nedelje preliminarni dogovor, koji bi trebalo da otvori put za isplatu nove tranše kredita Atini u narednim nedeljama.

Evropska komisija će naredne nedelje objaviti nove prognoze privrednog rasta članica Unije i njihovih makroekonomskih performansi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Jak uslužni sektor pomogao oporavku ekonomije Britanije
Next Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Nebojša Katić: Tri scenarija u slučaju Brexita

Cena boravka u Evropskoj uniji nije preskupa za Britance, niti je to razlog što ova zemlja želi da izađe iz ove zajednice. Šta o Brexitu i njegovim posledicama kaže samostalni

Makroekonomija 0 Comments

Nebojša Katić: Glasači Brexita će se dugo buditi

O Brexitu jedno od najstručnijih mišljenja može da nam pruži cenjeni ekonomista Nebojša Katić, koji živi i radi u Londonu od 1992. godine kao samostalni poslovni konsultant. 

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija i Kina potpisale 22 sporazuma o saradnji

Predstavnici Kine i Srbije zaključili su 22 sporazuma o saradnji te dve zemlje, među kojima i zajedničku izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva koju su potpisali predsednici Srbije i Kine

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply