Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisja će revidirati naniže svoju procenu privrednog rasta Grčke za ovu godinu na oko 2 odsto sa prethodnih 2,7 odsto.

Obaranje projekcije je, prema rečima neimenovanog izvora Reutersa, posledica neizvesnosti prouzrokovane odlaganjima okončanja nove revizije grčkih reformi u sklopu 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Grčkoj.

Kreditori iz evrozone i grčke vlasti postigli su ove nedelje preliminarni dogovor, koji bi trebalo da otvori put za isplatu nove tranše kredita Atini u narednim nedeljama.

Evropska komisija će naredne nedelje objaviti nove prognoze privrednog rasta članica Unije i njihovih makroekonomskih performansi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Jak uslužni sektor pomogao oporavku ekonomije Britanije
Next Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja predstavila je novi petogodišnji ekonomski plan koji predviđa povećanje plata i poboljšanje socijalne bezbednosti građana. 

Tema dana 0 Comments

ECB zadržala postojeće kamate, Draghi upozorio na moguću deflaciju u evrozoni

Evropska centralna banka (ECB) zadržala je danas ključne kamatne stope na nepromenjenom nivou, ali analitičari veruju da je Draghi na konferenciji za novinare nagovestio uskoro nove podsticajne mere uprkos otporu

Makroekonomija 0 Comments

Izveštaj interne kontrole MMF-a: Sumnjiva odluka o pomoći Grčkoj 2010.

Odluka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da pomogne Grčkoj 2010. godine u senci je “određenih slabosti” koje su dovele u pitanje objektivnost te institucije prema Evropi, saopšteno je danas u Vašingtonu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply