Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisja će revidirati naniže svoju procenu privrednog rasta Grčke za ovu godinu na oko 2 odsto sa prethodnih 2,7 odsto.

Obaranje projekcije je, prema rečima neimenovanog izvora Reutersa, posledica neizvesnosti prouzrokovane odlaganjima okončanja nove revizije grčkih reformi u sklopu 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Grčkoj.

Kreditori iz evrozone i grčke vlasti postigli su ove nedelje preliminarni dogovor, koji bi trebalo da otvori put za isplatu nove tranše kredita Atini u narednim nedeljama.

Evropska komisija će naredne nedelje objaviti nove prognoze privrednog rasta članica Unije i njihovih makroekonomskih performansi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Jak uslužni sektor pomogao oporavku ekonomije Britanije
Next Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Australija: 103 tromesečja bez recesije

Australijska ekonomija porasla je dovoljno snažno u prethodnom tromesečju da bi sustigla holandski rekord od 103 uzastopna kvartala bez recesije.

Makroekonomija 0 Comments

Steen Jakobsen: Veći rast nerealan, očekujte više volatilnosti

Kakve poteze centralnih banaka možemo očekivati tokom drugog kvartala, da li će se Fed držati politike slabijeg dolara i koliko volatilnosti očekuje investitore, u intervjuu za Gdeinvestirati govori glavni ekonomista

Makroekonomija 1Comments

Šta za Srbiju znači početak pregovora sa Evroazijskom ekonomskom unijom

Početak pregovora Evroazijske ekonomske unije (EEU) sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima je dobra vest za našu zemlju, naročito imajući u vidu da Srbija već ima sporazum o slobodnoj trgovini

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply