Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisija će srezati procenu rasta Grčke

Evropska komisja će revidirati naniže svoju procenu privrednog rasta Grčke za ovu godinu na oko 2 odsto sa prethodnih 2,7 odsto.

Obaranje projekcije je, prema rečima neimenovanog izvora Reutersa, posledica neizvesnosti prouzrokovane odlaganjima okončanja nove revizije grčkih reformi u sklopu 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Grčkoj.

Kreditori iz evrozone i grčke vlasti postigli su ove nedelje preliminarni dogovor, koji bi trebalo da otvori put za isplatu nove tranše kredita Atini u narednim nedeljama.

Evropska komisija će naredne nedelje objaviti nove prognoze privrednog rasta članica Unije i njihovih makroekonomskih performansi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Jak uslužni sektor pomogao oporavku ekonomije Britanije
Next Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Stratfor: Kraj ere jeftinog novca na tržištima, državna potrošnja postaje primarni motor ekonomskog rasta

Zaoštravanje monetarne politike u SAD i jak američki dolar će uzdrmati globalnu ekonomiju na početku 2017. godine, a najviše će biti pogođene zemlje u usponu sa visokim udelom duga denominovanim

Makroekonomija 0 Comments

Neuspeli puč koštao Tursku ekonomiju 90 milijardi evra

Turski ministar trgovine Bulent Tufenkci izjavio je danas da je neuspeli pokušaj zbacivanja vlade predsednika Recepa Tayyipa Erdogana vojnim pučem, koštalo ekonomiju Turske 300 milijardi lira (90 milijardi evra).

Makroekonomija 0 Comments

Srbija dobila od EU 80 miliona evra za podršku javne uprave

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Genoveva Ruiz Calavera potpisale su Finansijski ugovor za podršku temeljnoj transformaciji srpske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply