Dinar stabilan, srednji kurs 123,25 dinara za evro

Dinar stabilan, srednji kurs 123,25 dinara za evro

Dinar u petak ima približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs je 123,2568 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evro je u četvrtak koštao 123,2220 dinara.

Dinar je prema evru za 0,4 odsto slabiji nego pre godinu dana, za 0,5 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,2 odsto jači nego na početku ove godine.

U 2017. godini dinar je bio najjači 4. januara, kada je kurs bio 123,4512 dinara za evro, a najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,0147 dinara.

Ove godine NBS je na međubankarskom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom 55 miliona evra da bi ublažila dnevne promene kursa.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Skroman pad američkih zaliha spustio cene nafte prema 50 dolara
Next Steen Jakobsen: Negativni kreditni impuls postao trend

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze stabilne, evro iznad dolara

Na azijskim berzama se u ponedeljak trguje oprezno, nakon snažnog rasta cena akcija prošle nedelje, jer nema vesti koje bi podržale dalji uspon tržišta.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu, nafta i dolar u padu

Na većini azijskih berzi cene akcija su u ponedeljak porasle, no trguje se oprezno zbog oštrog pada cena nafte, a pod pritiskom je i američka valuta.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oporavak cena akcija nakon podataka sa tržišta rada

Nakon oštrog pada na otvaranju, akcije na Wall Street-u su porasle jer su investitori procenili da podaci sa američkog tržišta rada i nisu tako loši kako se činilo u prvom

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply