Dinar stabilan, srednji kurs 123,25 dinara za evro

Dinar stabilan, srednji kurs 123,25 dinara za evro

Dinar u petak ima približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs je 123,2568 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evro je u četvrtak koštao 123,2220 dinara.

Dinar je prema evru za 0,4 odsto slabiji nego pre godinu dana, za 0,5 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,2 odsto jači nego na početku ove godine.

U 2017. godini dinar je bio najjači 4. januara, kada je kurs bio 123,4512 dinara za evro, a najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,0147 dinara.

Ove godine NBS je na međubankarskom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom 55 miliona evra da bi ublažila dnevne promene kursa.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Skroman pad američkih zaliha spustio cene nafte prema 50 dolara
Next Steen Jakobsen: Negativni kreditni impuls postao trend

You might also like

Ruda gvožđa pod pritiskom nagomilanih kineskih zaliha

Cena rude gvožđa,  čistoće 62 odsto, na svetskim tržištima se danas kreće oko 80 dolara po toni, što predstavlja blagi oporavak u odnosu na početak nedelje, ali je za 10$

Steen Jakobsen: Šta gadna trka znači za tržišta

Ovo je najružnija izborna kampanja ikad. Ne toliko zbog toga kako izgledaju ova dva kandidata koliko zbog toga šta oni predstavljaju.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar stabilan

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno jer ulagači ne žele reskirati zbog parlamentarnih izbora u Britaniji, svedočenja bivšeg direktora FBI-a u američkom Kongresu i sednice Evropske centralne banke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply