Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja “Mnogo Mebeli” postigli su načelni sporazum sa lokalnim vlastima o otvaranju fabrike u Vranju.

“Uz podršku Vlade Srbije, planirano je otvaranje njihovog pogona u iznajmljenim prostorijama Pamučnog kombinata “Jumko””, izjavio je član vranjskog veća za privredu Goran Kostić.

Kostić je rekao da će prva faza dolaska investitora iz Rusije biti u vidu “grinfild investicije” – zakupa “Jumkovih” prostorija, u kojima je do skora radila italijanska kompanija za proizvodnju nameštaja “Top sofa”.

“Postoje preduslovi koje treba ispuniti, treba renovirati prostorije koje je držala ‘Top sofa’ za šta je potrebno pre svega obezbediti potrebne papire i upotrebne dozvole. Investitori su ozbiljni a povodom otvaranja fabrike boravili su prošle nedelje u Vranju, kada su i razgovarali sa rukovodstvom grada i kada je postignut načelni sporazum”, kazao je Kostić.

Suvlasnik ruske kompanije za proizvodnju nameštaja “Mnogo Mebeli” Andrej Hodaševič i direktor novoosnovanog preduzeća “Spilit” d.o.o Vranje Aleksandar Komarov razgovarali su tokom njihovog boravka u Vranju i s gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem o planovima za otvaranje pogona te ruske fabrike u Vranju.

Investitori iz Rusije su tom prilikom u vranjskom “Jumku” potpisali i ugovor o zakupu 8.000 kvadrata poslovnog prostora namenjenog za proizvodnju tapaciranog nameštaja.

Kako je najavljeno, “Mnogo Mebeli” će u prvoj fazi za vreme rada u iznajmljenim prostorijama “Jumka” zaposliti 350 radnika, dok je za u drugoj fazi, krajem 2018. godine, najavljena izgradnja objekata te fabrike površine od 30.000 kvadrata u vranjskoj slobodnoj zoni, gde će posao dobiti 1.000 novih radnika.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Facebook: Prihodi skočili 49 odsto, akcije pale
Next Evropske berze podstaknute poslovnim rezultatima kompanija

You might also like

Velika mogućnost krađe podataka sa prenosivih uređaja

Najnovije istraživanje je pokazalo da pametni satovi i Fitness tracker-i koji beleže pokrete mogu biti iskorišćeni od strane napadača za krađu lozinki ili PIN brojeva kartica.

Facebook udvostručio prihode u poslednja tri meseca 2016. godine

Facebook je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju ostvario prihode od 8,8 milijardi dolara, 51 odsto više nego godinu dana pre, dok je dobit više nego udvostručena, zahvaljujući velikom rastu oglašavanja.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o izgradnji Gasnog interkonektora

Ministri energetike Srbije i Bugarske Aleksandar Antić i Temenuška Petkova potpisaće u četvrtak, u Sofiji Memorandum o razumevanju za izgradnju Gasnog interkonektora Bugarska-Srbija.

1 Comment

  1. poltron
    May 04, 18:00 Reply
    Pod "grinfild" investicijama se podrazumeva da investitor na ledini podigne fabriku. Ovde je u pitanju tipična "braunfild" investicija, jer se adaptira postojeći objekat Jumka.

Leave a Reply