Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Stopa nezaposlenosti u Mađarskoj opala je za 1,5 procentnih poena, na 4,5 odsto, u periodu januar-mart 2017. godine u odnosu na isti period prošle godine, prema prelimiranim podacima Centralne kancelarije za statistiku (KSH).

Međutim, kako prenosi Business Journal iz Budimpešte, stručnjaci tvrde da je stvarna stopa veća, jer su vlasti kao zaposlene tretirale i ljude koji su privremeno angažovani na javnim radovima, kao što je izgradnja žičane ograde za sprečavanje ulaska migranata.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous U evropske fondove slilo se 210 milijardi evra
Next Državna tužba protiv banke: CHF krediti prevara

You might also like

Društvo 0 Comments

Zarade poznatih na društvenim mrežama

Samo jednu objavu na YouTubeu poznati i slavni mogu da naplate skoro 190 hiljada dolara, dok za objave na Instagramu i Snapchatu mogu da zarade oko 75 hiljada dolara.

Najvažnije vesti 0 Comments

Čije državljanstvo je najjeftinije, a čije najskuplje?

Informacija da je Izrael dodelio državljanstvo ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, koji se našao u neugodnoj situaciji zbog odloženog produžavanja britanske vize, otvorila je temu prodaje i kupovine pasoša. 

Društvo 0 Comments

José Mujica – Mudre reči “najsiromašnijeg predsednika na svetu”

“Nije teško uspeti u poslu, ali uspeti u privatnom životu je mnogo teže. Biti čovek je mnogo teže. To zaboravljamo.” kaže José Mujica, penzionisani predsednik Urugvaja, poznat je u svetu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply