Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Stopa nezaposlenosti u Mađarskoj opala je za 1,5 procentnih poena, na 4,5 odsto, u periodu januar-mart 2017. godine u odnosu na isti period prošle godine, prema prelimiranim podacima Centralne kancelarije za statistiku (KSH).

Međutim, kako prenosi Business Journal iz Budimpešte, stručnjaci tvrde da je stvarna stopa veća, jer su vlasti kao zaposlene tretirale i ljude koji su privremeno angažovani na javnim radovima, kao što je izgradnja žičane ograde za sprečavanje ulaska migranata.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous U evropske fondove slilo se 210 milijardi evra
Next Državna tužba protiv banke: CHF krediti prevara

You might also like

Politika 0 Comments

Vlada Srbije proglasila ništavnom odluku Prištine o preuzimanju srpske imovine na KiM

Vlada Srbije donela je odluku kojom je proglasila ništavnom uredbu Prištine o preuzimanju srpske imovine na Kosovu i Metohiji, kao što je ranije učinila i u slučaju Trepče, izjavio je

Penzije 0 Comments

Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka centralna banka saopštila je da bi podizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je

Društvo 0 Comments

Počinje druga faza prekvalifikacije za IT

Nakon završetka pilot faze prekvalifikacije za IT, koju je pohađalo 100 polaznika, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas početak druge faze prekvalifikacije za 900 polaznika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply