Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Mađarska: Nezaposlenost pala na 4,5 odsto u prvom kvartalu

Stopa nezaposlenosti u Mađarskoj opala je za 1,5 procentnih poena, na 4,5 odsto, u periodu januar-mart 2017. godine u odnosu na isti period prošle godine, prema prelimiranim podacima Centralne kancelarije za statistiku (KSH).

Međutim, kako prenosi Business Journal iz Budimpešte, stručnjaci tvrde da je stvarna stopa veća, jer su vlasti kao zaposlene tretirale i ljude koji su privremeno angažovani na javnim radovima, kao što je izgradnja žičane ograde za sprečavanje ulaska migranata.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous U evropske fondove slilo se 210 milijardi evra
Next Državna tužba protiv banke: CHF krediti prevara

You might also like

Društvo 0 Comments

Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Profesor softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Ajdelejdu smatra da bi upravo ovaj grad mogao da bude najpogodniji za utvrđivanje načina na koji bi integrisana upotreba tehnologije mogla da poboljša živote

Društvo 0 Comments

Tehnološkim viškovima 200.000 dinara novčane pomoći za pokretanje posla

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije (NSZ) Zoran Martinović rekao je danas da će iduće godine radnici koji su proglašeni viškovima, moći da za pokretanje biznisa dobiju pomoć od 200.000

Društvo 0 Comments

U Bujanovcu i Preševu više birača nego stanovnika

Broj građana s pravom glasa u opštinama Bujanovac i Preševo za gotovo 12.000 ljudi prevazilazi zvaničan broj stanovnika u tim opštinama na jugu Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply