Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung Electronics je juče, nakon nedavnih prognoza, i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura nije najpovoljnija za mobilnu diviziju.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 44,7 milijardi dolara, od čega je ostvarena dobit u iznosu od 8,7 milijardi, što predstavlja rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali ga je generisala proizvodnja komponenti kao što su flash memorija i SSD diskovi, dok je prodaja smartphonea zabeležila pad.

Slično kao u četvrtom kvartalu prošle godine, prihodi su umanjeni za prodaju jesenjeg flagshipa, dakle Note-a 7, koji je ubrzo nakon početka prodaje povučen zbog problema s baterijom. Veći rast prihoda ostvarenih prodajom telefona očekuje se u drugom kvartalu, jer je upravo počela prodaja Samsung-a Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.

Povodom objave poslovnih rezultata, Samsung-ov managment je najavio kako će kompanija krajem leta lansirati još jedan flagship, što je još jedna jasna poruka da možemo očekivati Note 8.

Izvor: Agencije
Previous Prodaje se imovina preduzeća Vertex invest iz Kruševca
Next Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Izlio se amonijak u pančevačkoj “Azotari”, preminuo radnik

U pančevačkoj “Azotari” oko podneva je došlo do izlivanja amonijaka u pogonu “Karbamid”, a tom prilikom je poginuo radnik Goran Pejić (51) iz Starčeva.

Kompanije 0 Comments

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

Prihodi Facebooka skočili 47 odsto, preko 6 miliona oglašivača

Facebook je u četvrtom lanjskom tromesečju ostvario prihode od gotovo 13 milijardi dolara, 47 odsto više nego u istom razdoblju prošle godine, a snažno je porasla i dobit najveće svetske društvene

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply