Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung Electronics je juče, nakon nedavnih prognoza, i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura nije najpovoljnija za mobilnu diviziju.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 44,7 milijardi dolara, od čega je ostvarena dobit u iznosu od 8,7 milijardi, što predstavlja rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali ga je generisala proizvodnja komponenti kao što su flash memorija i SSD diskovi, dok je prodaja smartphonea zabeležila pad.

Slično kao u četvrtom kvartalu prošle godine, prihodi su umanjeni za prodaju jesenjeg flagshipa, dakle Note-a 7, koji je ubrzo nakon početka prodaje povučen zbog problema s baterijom. Veći rast prihoda ostvarenih prodajom telefona očekuje se u drugom kvartalu, jer je upravo počela prodaja Samsung-a Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.

Povodom objave poslovnih rezultata, Samsung-ov managment je najavio kako će kompanija krajem leta lansirati još jedan flagship, što je još jedna jasna poruka da možemo očekivati Note 8.

Izvor: Agencije
Previous Prodaje se imovina preduzeća Vertex invest iz Kruševca
Next Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Od 1. jula svi vozovi kreću sa Prokopa

Premeštanjem Železničke stanice u Beopgradu na Prokop završavamo projekat započet još sedamdesetih godina prošlog veka, o čemu su ugovor bivše gradske vlasti potpisale pre 10 godina, rekla je potpredsednica Vlade

Industrija 0 Comments

Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova

Banke i finansije 0 Comments

Uterivači hoće da otkupe dugove građana

Narodna banka Srbije nema nameru da fondovima, agencijama i firmama za uterivanje dugova omogući otkup loših kredita građana, iako je pritisak sve je veći.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply