Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung Electronics je juče, nakon nedavnih prognoza, i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura nije najpovoljnija za mobilnu diviziju.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 44,7 milijardi dolara, od čega je ostvarena dobit u iznosu od 8,7 milijardi, što predstavlja rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali ga je generisala proizvodnja komponenti kao što su flash memorija i SSD diskovi, dok je prodaja smartphonea zabeležila pad.

Slično kao u četvrtom kvartalu prošle godine, prihodi su umanjeni za prodaju jesenjeg flagshipa, dakle Note-a 7, koji je ubrzo nakon početka prodaje povučen zbog problema s baterijom. Veći rast prihoda ostvarenih prodajom telefona očekuje se u drugom kvartalu, jer je upravo počela prodaja Samsung-a Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.

Povodom objave poslovnih rezultata, Samsung-ov managment je najavio kako će kompanija krajem leta lansirati još jedan flagship, što je još jedna jasna poruka da možemo očekivati Note 8.

Izvor: Agencije
Previous Prodaje se imovina preduzeća Vertex invest iz Kruševca
Next Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Xiaomi napravio električni bicikl koji košta manje od smartphonea

Ova mlada kompanija uzima sve više maha van sveta pametnih telefona.

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei je zbog kršenja njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge podneo tužbu protiv T-Mobile.

Saobraćaj 0 Comments

Kostić kupio još 7,8 odsto akcija aerodroma Portorož

Slovenački holding Istrabenz prodao je kompaniji Hotel Palas Portorož, koji je u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića, još 7,8 odsto svojih akcija u Aerodromu Portorož, posle čega ukupan Kostićev udeo iznosi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply