Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Vlada Srbije objavila je danas konkurs za izbor direktora javnog preduzeća Jugoimport SDPR iz Beograda na period od četiri godine. 

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Po Zakonu o javnim preduzećima, kandidati za direktora treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima koji zahtevaju visoku stručnu spremu i najmanje tri godine iskustva na poslovima kojima se bavi javno preduzeće, a ne mogu biti članovi organa političke stranke.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.

Prema tom zakonu profesionalni menadžeri morali su biti imenovani najkasnije 4. marta 2017. godine.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević juče je najavio da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća koji su izabrani na konkursu.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Velika Britanija: Rastuće cene pogađaju domaćinstva
Next Goran Nikolić: Po ekonomskim pokazateljima smo na petom mestu od dna

You might also like

Kompanije 0 Comments

Španija: Peugeot Citroen planira uložiti u naredne četiri godine 700 miliona evra

Daleko najveći iznos u sklopu planirane investicije, čak 640 miliona evra, biće usmeren u fabriku automobila PSA u gradu Vigu na severu Španjolske, najavio je nadalje portparol firme.

Kompanije 0 Comments

Raskid ugovora o kreditu nova nada za dužnike u švajcarcima

Korisnici kredita u švajcarskim francima protestovali su ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, jer, kako tvrde, nadležni ništa ne čine da pomognu građanima koji otplaćuju takve pozajmice.

SAP preuzeo srpski Callidus Software

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju Callidus Software i tako pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugoistočnu Evropu Dušan Radošević.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply