Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Vlada Srbije objavila je danas konkurs za izbor direktora javnog preduzeća Jugoimport SDPR iz Beograda na period od četiri godine. 

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Po Zakonu o javnim preduzećima, kandidati za direktora treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima koji zahtevaju visoku stručnu spremu i najmanje tri godine iskustva na poslovima kojima se bavi javno preduzeće, a ne mogu biti članovi organa političke stranke.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.

Prema tom zakonu profesionalni menadžeri morali su biti imenovani najkasnije 4. marta 2017. godine.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević juče je najavio da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća koji su izabrani na konkursu.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Velika Britanija: Rastuće cene pogađaju domaćinstva
Next Goran Nikolić: Po ekonomskim pokazateljima smo na petom mestu od dna

You might also like

Kompanije 0 Comments

Dmitry Medvedev: Rusija razmišlja da smanji poreze

Ruska vlada razmatra smanjenje poreskog opterećenja za mešovita preduzeća u energetskom sektoru koja su osnovali ruski i strani ulagači,  izjavio je ruski premijer Dmitry Medvedev.

Kompanije 0 Comments

Batagon podigao ponudu za FAS na 7 miliona evra

Švajcarska kompanija Batagon, nakon razgovora sa Odborom poverilaca, ponudila je 7 miliona evra za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor, dvostruko više u odnosu na cenu sa otvaranja javnih ponuda, prenosi SOinfo.

Konkurencija koja sarađuje: Samsung pravi 70 miliona OLED displeja za novi iPhone

Kompanija Apple je od Samsunga naručila 70 miliona savitljivih OLED displeja koje će koristiti za izradu novog iPhonea, a Samsung je navodno spreman da proizvede čak 95 miliona displeja samo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply