Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Raspisan konkurs za direktora Jugoimporta

Vlada Srbije objavila je danas konkurs za izbor direktora javnog preduzeća Jugoimport SDPR iz Beograda na period od četiri godine. 

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Po Zakonu o javnim preduzećima, kandidati za direktora treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima koji zahtevaju visoku stručnu spremu i najmanje tri godine iskustva na poslovima kojima se bavi javno preduzeće, a ne mogu biti članovi organa političke stranke.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.

Prema tom zakonu profesionalni menadžeri morali su biti imenovani najkasnije 4. marta 2017. godine.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević juče je najavio da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća koji su izabrani na konkursu.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Velika Britanija: Rastuće cene pogađaju domaćinstva
Next Goran Nikolić: Po ekonomskim pokazateljima smo na petom mestu od dna

You might also like

Amazon ulaže u vazdušni prevoz tereta 1,5 milijardi dolara

Američki div za internet prodaju Amazon najavio je jačanje distributivnog segmenta poslovanja i otvaranje novih radnih mesta u SAD-u kroz planirano ulaganje gotovo 1,5 milijardi dolara u prvu bazu za

Transport 0 Comments

Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara

Nakon priznanja da je koristila softver za lažiranje kontrole izduvnih gasova, Nemačka kompanija Volkswagen pristala je da sporazumno isplati 14,7 milijardi dolara odštete vlasnicima automobila u SAD.

Kompanije 0 Comments

Francuska vraća 10 milijardi evra velikim kompanijama

Francuskoj je naloženo da vrati deset milijardi evra velikim kompanijama, jer je Ustavni sud proglasio nezakonitim porez od tri odsto na isplatu dividendi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply