Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Delegacija šest nigerijskih kompanija, koju predvodi predsednik novoformirane Srpsko-nigerijske privredne komore Temi Gold, boravi u Beogradu, a privrednici su zainteresovani za uvoz lekova, poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i poljoprivredne mehanizacije, đubriva, kozmetičkih proizvoda, opreme za salone i ketering, kao i za građevinske usluge srpskih preduzeća.

Foto:The Sun

Foto:The Sun

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić, predstavnike poslovne zajednice Nigerije upoznao je sa aktivnostima Komore i ukazao da dve komore, osim podrške razvoju trgovinskih aranžmana dve zemlje, moraju da rade na zajedničkim strateškim projektima.

Na sastanku je dogovoreno da će poslovne asocijacije u narednom periodu aktivnosti usmeriti na povezivanje srpskih i nigerijskih privrednika, razmenu informacija i razvoj viših oblika saradnje.

Temi Gold, predsednik Srpsko-nigerijske privredne komore rekao je da su velike mogućnosti za jačanje privredne saradnje Srbije i Nigerije u različitim privrednim granama.

Kompanije iz Nigerije učestvovale su na konferenciji „Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom” koju je 25. aprila organizovala PKS, a sledeća delegacija nigerijskih privrednika planira da poseti Srbiju i Novosadski poljoprivredni sajam u maju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beograd na Sajmu turizma u Kini proglašen za najpopularniju destinaciju
Next Prodaje se imovina preduzeća Vertex invest iz Kruševca

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih pet meseci 2017. godine ostvario ukupan prihod od 3,53 milijarde dinara, što je 9% više u odnosu na isti period

Kompanije 0 Comments

Apple patentirao novu vrstu zaštite iPhone-a od lopova

Američka patentna kancelarija ponovno je objavila jednu Apple-ovu prijavu u kojoj se opisuje tehnologija koja će verovatno biti ugrađena u neki od budućih iPhone uređaja.

Kompanije 0 Comments

Huawei-u skočila prodaja u Evropi

Jedan od ključnih elemenata veće prodaje pametnih telefona na glavnim evropskim tržištima je odluka o otvaranju maloprodajnih mesta. Do pre godinu dana Huawei u Evropi nije imao nijednu prodavnicu, a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply