Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Delegacija šest nigerijskih kompanija, koju predvodi predsednik novoformirane Srpsko-nigerijske privredne komore Temi Gold, boravi u Beogradu, a privrednici su zainteresovani za uvoz lekova, poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i poljoprivredne mehanizacije, đubriva, kozmetičkih proizvoda, opreme za salone i ketering, kao i za građevinske usluge srpskih preduzeća.

Foto:The Sun

Foto:The Sun

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić, predstavnike poslovne zajednice Nigerije upoznao je sa aktivnostima Komore i ukazao da dve komore, osim podrške razvoju trgovinskih aranžmana dve zemlje, moraju da rade na zajedničkim strateškim projektima.

Na sastanku je dogovoreno da će poslovne asocijacije u narednom periodu aktivnosti usmeriti na povezivanje srpskih i nigerijskih privrednika, razmenu informacija i razvoj viših oblika saradnje.

Temi Gold, predsednik Srpsko-nigerijske privredne komore rekao je da su velike mogućnosti za jačanje privredne saradnje Srbije i Nigerije u različitim privrednim granama.

Kompanije iz Nigerije učestvovale su na konferenciji „Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom” koju je 25. aprila organizovala PKS, a sledeća delegacija nigerijskih privrednika planira da poseti Srbiju i Novosadski poljoprivredni sajam u maju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beograd na Sajmu turizma u Kini proglašen za najpopularniju destinaciju
Next Prodaje se imovina preduzeća Vertex invest iz Kruševca

You might also like

Appleov novi proizvod: Pametno ogledalo

Otkako su 2007. godine izašli na scenu i uneli inovacije u svet tehnike, mnogim ljudima je javlja želja za posedovanjem svega što kompanija Apple izbaci na tržište. A ono što su sada smislili,

Kompanije 0 Comments

Kompanija iz Belgije ugrađuje radnicima čipove

Belgijska kompanija NewFusion, koja se bavi digital marketnigom predložila je radnicima da ugrade mikročip ispod kože umesto identifikacionih kartica.

Kompanije 0 Comments

Većinski vlasnik sprovodi prinudan otkup akcija u Halkbanku

Beogradski Halkbank zakazao je vanrednu skupštinu akcionara za 7. novembar na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply