Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Reuters u Volkswagenu su blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Ducati koja je 2012. godine (za 935 milijuna dolara) došla pod okrilje Audija, a preliminarni pregovori s potencijalnim kupcima već su započeli.

Službenih informacija iz Volkswagena o prodaji Ducatija još uvek nema, ali prema izvorima Reutersa u VW-u više nisu tako kategorični kao što su bili kategorični u oktobru prošle godine, kada je predsednik nemačkog automobilskog koncerna Hans Dieter Pötsch kategorički odbijao svaku mogućnost prodaje kompanija Ducati, Scania i Man.

I dok je Ducati koncernu prošle godine doneo 588 miliona dolara, Volkswagen i dalje izdvaja ogromna finansijska sredstva za popravljanje ili otkupljivanje svojih automobila u Sjedinjenim Državama čiji su dvolitarski dizel motori (TDI) obuhvaćeni aferom “Dieselgate”.

Prema poslednjim informacijama američkih medija, do sada je sanirano 244.200 od ukupno 475.000 automobila.

Izvor: Agencije
Previous Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta
Next ECB ojačala dolar i sunovratila krunu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tim Cook: Nama kazna, Evropi otkazi

Šef kompanije Apple Tim Cook napisao je, nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta.

Kompanije 0 Comments

American Express: Prihodi porasli 12 odsto

Prihodi American Expressa dostigli su u proteklom tromesečju 9,7 milijardi dolara, 12 odsto više nego pre godinu dana, što se zahvaljuje povećanim ulaganjima te kartičarske kuće u nagrade korisnicima, kao i

Kompanije 2 Comments

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply