Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Reuters u Volkswagenu su blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Ducati koja je 2012. godine (za 935 milijuna dolara) došla pod okrilje Audija, a preliminarni pregovori s potencijalnim kupcima već su započeli.

Službenih informacija iz Volkswagena o prodaji Ducatija još uvek nema, ali prema izvorima Reutersa u VW-u više nisu tako kategorični kao što su bili kategorični u oktobru prošle godine, kada je predsednik nemačkog automobilskog koncerna Hans Dieter Pötsch kategorički odbijao svaku mogućnost prodaje kompanija Ducati, Scania i Man.

I dok je Ducati koncernu prošle godine doneo 588 miliona dolara, Volkswagen i dalje izdvaja ogromna finansijska sredstva za popravljanje ili otkupljivanje svojih automobila u Sjedinjenim Državama čiji su dvolitarski dizel motori (TDI) obuhvaćeni aferom “Dieselgate”.

Prema poslednjim informacijama američkih medija, do sada je sanirano 244.200 od ukupno 475.000 automobila.

Izvor: Agencije
Previous Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta
Next ECB ojačala dolar i sunovratila krunu

You might also like

Kompanije 1Comments

Vučić: Hesteel preuzeo Železaru, Fiat ostaje u Srbiji mnogo godina, u planu razgovori s Putinom i Medvedevim o izvozu

Fiat ostaje da radi u Kragujevcu još mnogo godina, Hesteel je preuzeo Železaru Smederevo, a deficit gotovo da ne postoji, jer za prvih šest meseci iznosi 3,9 milijardi dinara, umesto

Transport 0 Comments

Povećana prodaja komercijalnih vozila u Srbiji

U Srbiji je zabeležen snažan rast prodaje komercijalnih vozila.

Kompanije 0 Comments

Dug Petrohemije pretvoren u javni dug Republike Srbije

Srbija je preuzela 105 miliona duga Petrohomije koje je imala prema Naftnoj industriji Srbije, utvrđeno je danas zakonom o pretvaranju duga Petrohemije u javni dug koji je usvojila Skupština Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply