Etihad: Robin Kamark novi direktor divizije za nove partnerske avio-kompanije

Etihad: Robin Kamark novi direktor divizije za nove partnerske avio-kompanije

Etihad Aviation Group je danas objavila imenovanje Robina Kamarka (Robin Kamark) za direktora divizije za odnose sa partnerskim avio-kompanijama u kojima ova grupa ima vlasnički udeo (Airline Equity Partners).

Kamark će biti zadužen za upravljanje i razvoj strategije investiranja u manjinsko vlasništvo, koja obuhvata udele u avio-kompanijama AirBerlin, Alitalia, Jet Airways, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional i Vigin Australia.

Robin Kamark će u svom radu odgovarati predsedniku i generalnom direktoru grupe, a zamenjuje Bruna Matheua, koji je tu funkciju obavljao od maja 2016. godine i koji je iz ličnih razloga napušta.

Kamark je veteran sa 17 godina iskustva u oblasti vazduhoplovstva, koji je obavljao brojne strateške, komercijalne i opšte upravljačke poslove u SAS grupi, gde je imenovan za komercijalnog direktora. U poslednjih pet godina, obavljao je funkciju izvršnog potpredsednika i komercijalnog direktora Storebrand ASA, vodeće nordijske kompanije u oblasti finansijskih usluga.

Nj. E. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, predsednik upravnog odbora Etihad Aviation Group, je izjavio: “Etihad grupa nastavlja da investira u vrhunske talente i da ih zapošljava na najvišim pozicijama menadžmenta, čime gradi izvršni tim koji će našu kompaniju uvesti u narednu fazu razvoja.

Robin uživa znatno poštovanje u oblasti globalne avijacije, uz široko iskustvo koje je stekao u SAS grupi. Imao je značajnu ulogu u restrukturiranju te avio-kompanije, a u poslednje vreme je stekao znatno iskustvo i u oblasti finansijskih usluga.

Strategija ulaganja u vlasničke udele je i dalje značajan element našeg poslovnog modela, a Robin će upravljati njenim razvojem uobličavajući i unapređujući naš pristup.

Zahvaljujemo se Brunu na vrednom radu u poslednje dve i po godine, tokom kojih smo razvili i konsolidovali naš pristup u oblasti odnosa sa avio-kompanijama u kojima imamo vlasnički udeo.”

Kamark će predvoditi aktivnosti u oblati strateškog razvoja u cilju optimizacije poslovnih rezultata, prihoda i i ostvarenja troškovne sinergije između Etihad airways-a i avio-kompanija širom sveta u kojima ima vlasnički udeo. Pružaće i stratešku podršku avio-kompanijama u kojima Etihad airways ima upravljačku odgovornost.

Saopštenje za medije

Kamark je stekao fakultetsku i master diplomu na Norveškoj školi menadžmenta (Norwegian School of Management). Započeo je svoju karijeru u oblasti finansija u sektoru proizvodnje, nakon služenja vojnog roka, a u SAS-u se zaposlio 1995. godine.

Kamark će stupiti na novu dužnost u oktobru 2017. godine. On je izjavio: “Zahvalan sam članovima upravnog odbora Etihad grupe na ukazanom poverenju. Ovo je uzbudljiva pozicija, koja pruža mogućnost razvoja jednog važnog elementa ukupne strategije grupe.”

Kevin Knight, direktor strategije i planiranja će sarađivati sa Brunom Mateuom kako bi se obezbedio kontinuitet aktivnosti tokom procesa tranzicije na ovoj poziciji u narednih nekoliko meseci.

Kamark postaje jedan od pet ključnih direktora Etihad Aviation Group, pridružujući se Peteru Baungartneru, generalnom direktoru avio-kompanije Etihad airways, Jeffu Wilkinsonu, generalnom direktoru Etihad Engineering i Chrisu Youltenu, generalnom direktoru Airport Services. Hala Group, divizija za marketing destinacija i globalni program lojalnosti, će uskoro predstaviti svog generalnog direktora.

Upravni odbor EAG trenutno učestvuje i u izboru novog generalnog direktora grupe. Dugogodišnji predsednik i generalni direktor grupe je najavio da će napustiti tu funkciju u toku ove godine.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze nastavljaju rast, evro stabilan
Next Jack Ma: Roboti će za 30. godina preuzeti direktorska mesta

You might also like

Industrija 0 Comments

FAP od države dobio investiciona sredstva

Generalni direktor Ranko Vuković izjavio je za Glas zapadne Srbije da je prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5

Transport 0 Comments

Rast prodaje novih automobila

Srbija je još uvek zemlja gde se kupuju novi automobili, čak u obimu koji možda i prevazilazi mogućnosti u odnosu na kupovnu moć i treću godinu za redom postoji rast

Huawei u narednih godinu ili dve planira da pretekne Apple

Pre nekoliko godina mnogi korisnici nisu ni razmišljali o kupovini telefona brendova Huawei, Oppo ili Xiaomi, a čak i u samoj Kini su korisnici davali prednost Apple-ovim proizvodima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply