Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija za putovanja.

Prvi let obavljen preko novog sistema bio je u subotu, 22. aprila 2017. godine, iz Beograda za Podgoricu.

Kako navode iz kompanije, novi sistem suštinski je unapredio iskustvo putnika uključivanjem novih usluga koje omogućavaju gostima da personalizuju svoje putovanje kada rezervišu karte ili kasnije, putem veb-sajta airserbia.com.

Nove digitalne usluge obuhvataju odabir željenih sedišta unapred, plaćanje prevoza dodatnog prtljaga pre leta, kao i prijavu na let putem mobilnog telefona – takozvane mobilne karte za ukrcavanje (bording karte). Tu su i propusnice za Premijum salon – jednokratna, za boravak od tri do šest sati, i godišnja.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, istakao je da je prelazak na Sabre bio izuzetno složen proces koji je zahtevao više od godinu dana planiranja, pri čemu su stotine ljudi radile na instaliranju, konfiguraciji i testiranju novog softvera.

– Naš tim je imao stručnu pomoć od profesionalaca iz Etihad Airways-a i kompanije Sabre, koji su radili danonoćno da bi osigurali da se softver implementira na vreme i bez uticaja na putovanja naših gostiju – rekao je Kondić i dodao da je prelazak na Sabre aviokompaniji obezbedio najsavremeniju platformu koja će omogućiti da na bolji način ispuni savremene zahteve putnika.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Evropske berze: Dobre vesti iz kompanija podigle berze
Next Prosečna neto plata u Zagrebu 912 evra

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Telekom Srbija:Prodaja 56 vozila, cene od 6.000 do 250.000 dinara

Preduzeće Telekom Srbija objavilo je danas oglas o prodaji 56 rashodovanih vozila na području regije Kragujevac, prikupljanjem pisanih zatvorenih ponuda.

Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple je u trećem tromesečju od smartfona ostvario 8,5 milijardi dolara profita, dok je u poslednjem tromesečju kompletna industrija smartfona zaradila 9,4 milijarde dolara, navode u svom najnovijem izveštaju analitičarska kompanija Strategy

Kompanije 0 Comments

Aleva gradi novi industrijski kompleks u Novom Kneževcu

Kompanija Aleva će na proleće 2018. godine početi izgradnju novog industrijskog kompleksa u Novom Kneževcu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply