Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija za putovanja.

Prvi let obavljen preko novog sistema bio je u subotu, 22. aprila 2017. godine, iz Beograda za Podgoricu.

Kako navode iz kompanije, novi sistem suštinski je unapredio iskustvo putnika uključivanjem novih usluga koje omogućavaju gostima da personalizuju svoje putovanje kada rezervišu karte ili kasnije, putem veb-sajta airserbia.com.

Nove digitalne usluge obuhvataju odabir željenih sedišta unapred, plaćanje prevoza dodatnog prtljaga pre leta, kao i prijavu na let putem mobilnog telefona – takozvane mobilne karte za ukrcavanje (bording karte). Tu su i propusnice za Premijum salon – jednokratna, za boravak od tri do šest sati, i godišnja.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, istakao je da je prelazak na Sabre bio izuzetno složen proces koji je zahtevao više od godinu dana planiranja, pri čemu su stotine ljudi radile na instaliranju, konfiguraciji i testiranju novog softvera.

– Naš tim je imao stručnu pomoć od profesionalaca iz Etihad Airways-a i kompanije Sabre, koji su radili danonoćno da bi osigurali da se softver implementira na vreme i bez uticaja na putovanja naših gostiju – rekao je Kondić i dodao da je prelazak na Sabre aviokompaniji obezbedio najsavremeniju platformu koja će omogućiti da na bolji način ispuni savremene zahteve putnika.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Evropske berze: Dobre vesti iz kompanija podigle berze
Next Prosečna neto plata u Zagrebu 912 evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Rast prihoda Jedinstva 80 odsto u prvih šest meseci

Jedinstvo Sevojno objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine, koji ukazuju na povećan obim poslovanja dok je profit ostvaren na simboličnom nivou.

Kompanije 0 Comments

Produžen rok za podnošenje prijava za koncesiju za beogradski aerodrom

Rok za podnošenje prijava za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu produžen je do 10. marta, objavljeno je u “Službenom glasniku”.

Transport 0 Comments

Air Canada sledećeg leta direktno povezuje Zagreb i Toronto

Avio-kompanija Air Canada objavila je u petak popis direktnih letova s kojima kreće idućeg leta iz Toronta i Montreala, a među novim odredištima je i Zagreb.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply