Apatin: Međunarodni tender za lučkog operatera najkasnije početkom 2018.

Apatin: Međunarodni tender za lučkog operatera najkasnije početkom 2018.

Početkom 2017. godine zvanično je utvrđeno područje luke u Apatinu, u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine.

Tim povodom Apatin su 20. aprila posetili direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović, glavni rukovodilac Centra za lučke delatnosti Srđan Lješević, direktor Uprave za slobodne zone Srbije Milan Ristić i viši savetnik Uprave Vidak Tomić. Oni su sa predsednikom opštine Apatin Milanom Škrbićem razgovarali o usklađivanju daljih mera koje će se preduzeti u vezi sa proglašenjem lučkog područja u Apatinu, a sve kako bi se što pre raspisao međunarodni tender za izbor budućeg lučkog operatera.

Kako se navodi na sajtu Opštine Apatin, Milan Škrbić prezentovao je projekte kojima lokalna samouprava planira da reši problem saobraćajne infrastrukture neophodne za funkcionisanje buduće Luke Apatin. On je istakao da je koridor 7 (Dunav) izuzetno značajan za Apatin. Škrbić je rekao i kako opština ima u planu da angažuje Tehničku školu sa domom učenika za formiranje novih smerova za potrebe budućeg tržišta.

Milan Ristić istakao je kako je ovo prvi projekat na kom zajedno rade Agencija za upravljanje lukama i Uprava za slobodne zone Srbije i kako je Apatin jedinstven slučaj u Srbiji, jer ima takvu poziciju da ne postoji granica između Slobodne zone i Luke. Takva pozicija, prema Ristićevim rečima, ogroman je potencijal za opštinu Apatin, kao i za Brodogradilište koje se takođe nalazi u Slobodnoj zoni Apatin.

“Izuzetno je važan nastavak projekta revitalizacije železničke infrastrukture i izgradnje skladišnih objekata, koji bi koristio investitorima u Slobodnoj zoni, ali i budućem lučkom operateru”, dodao je Ristić.

Vuk Perović je istakao je da su pripreme za tender u toku i da bi njegovo raspisivanje mogli očekivati do kraja ove ili u prvoj polovini 2018. godine. Perović je dodao i da je za sada jedina obaveza opštine Apatin bazična priprema za raspisivanje tendera i prikupljanje pisama zainteresovanosti kako bi tender o budućoj koncesiji i izboru operatera bio što precizniji.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Voda voda počela izvoz u Singapur
Next Južnokorejski aerodrom Incheon zainteresovan za koncesiju aerodroma Nikola Tesla

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) isplatiće danas akcionarima redovnu dividendu u iznosu od 14,68 RSD po akciji koju je skupština akcionara odobrila na sednici u junu.

McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech

McLaren-Honda sa zadovoljstvom najavljuje novi višegodišnji ugovor s Logitechom, brendom globalne potrošačke tehnologije, koji postaje službeni partner tehnološke periferije.

Saobraćaj 0 Comments

Švajcarci otvorili najduži tunel na svetu, građen 17. godina

U nedelju je za saobraćaj u Švajcarskoj otvoren najduži tunel na svetu, koji treba da omogući bolju povezanost severa i juga Evrope.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply