Selidbe u Beogradu koštaju od 1.500 do 14.000 dinara

Selidbe u Beogradu koštaju od 1.500 do 14.000 dinara

U Beogradu ima stotinak preduzeća i privatnih prevoznika, koji imaju teretna vozila i ekipe za prenos nameštaja i stvari.

Selidbe u Beogradu koštaju od 1.500 do 14.000 dinara, a cena varira od pređene kilometraže, spratnosti, količine stvari i da li se specijalinim materijalima oblažu krhki predmeti i antikviteti.

Sudeći prema iskustvu profesionalaca, uglavnom onaj ko se iseljava iz studentske sobe može sve da popakuje u gepek taksija i odveze se na željenu adresu. Ostali sa hrpom stvari moraju da iskeširaju za kombi ili kamion. Oni koji ne žele sa rukama u džepovima da gledaju prenos stvari, mogu da uštede neki dinar, ako pozovu prijatelje i rođake u “radnu akciju”.

Foto: selidbe i prevoz Beograd

Foto: selidbe i prevoz Beograd

“Iznajmljujemo samo kombi za 1.500 dinara do 3.500, a kamion za 6.000 dinara. Ako idu i naši radnici, minimum dvojica su za kombi. Četvorica za teretnjak, to naplaćujemo dodatno. Po svakom od 1.500 dinara do 2.500, plus za svakog računamo dodatno hiljadarku od petog sprata pa naviše, naravno tamo gde nema lifta”, kaže prevoznik Rade Pejičić.

Onaj ko iznajmi samo vozilo i kao ispomoć angažuje svoje najbliže, može da prođe sa 1.500 dinara i još da plati gorivo koje potroši. Međutim, to važi ako nosi sa sobom malo stvari. Ukoliko neko sa sobom planira da ponese “pola stana” – stolariju, krupnu belu tehniku, brdo vrednih knjiga, umetničke slike, a tu se nađe i klavir ode mu prosečna plata na kamion, radnike…

“Antikvitete i slike oblažemo specijalnim folijama i odnosimo ih na odabranu adresu za 30 do 50 evra. Klavir se takođe na poseban način pakuje i prevozi, a košta 60 evra. Sve te stvari na propisan način zaštitimo prilikom transporta, ako mušterija hoće da joj garantujemo da ćemo ih bezbedno preneti sa jedne lokacije na drugu”, naglašava privatnik Nenad Stošić.

Novčanik mušterije postaje tanji kako se udaljava od užeg centra grada ka novom mestu stanovanja na periferiji. Tako od “kruga dvojke” do Grocke, mora da izdvoji na uobičajenu cenu još dve “crvene”. Onaj ko se uputi dalje u drugi grad, plaća uslugu po kilometru. U zavisnosti od toga da li se naplaćuju putarine i koje se vozilo koristi, svaki pređeni kilometar se naplaćuje od 30 do 70 dinara.

Dok mušterije brinu da nešto ne zaborave, moraju istovremeno da se pozabave i organizacijom. Oni koji se bave ovim poslom savetuju građane da posebno pripaze na termine. U slučaju da je na primer neko iznajmio prevozno sredstvo sa profesionalnim vozačem, ali mu pomagači nisu došli u dogovoreno vreme, moraće da plati mnogo višu cenu jer vreme šofera košta, upozoravaju selidberi.

Oni koji poseduju klavir, moraće da izdvoje sumu u zavisnosti od vrste pijana. Prenos ruskog “čajkovskog” košta od 10.000 dinara do 15.000, polukoncertni 20.000, a koncertni 30.000.

“Umota se u foliju i upijajuće ćebe, pa se konopcima iznese niz stepenice i dalje utovara”, objašnjava Rade Pejičić.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Prodaje se Želvoz, rok za dostavljanje ponuda 16. maj
Next Očekuju se nova pokupljenja goriva u Srbiji

You might also like

Društvo 0 Comments

Srbija na pola proseka Evrope po kupovnoj moći

Kupovna moć prosečnog srpskog domaćinstva je manja od polovine evoropskog proseka, pokazuju podaci Eurostata za 2016. godinu, prenose “Novosti”.

Tema dana 0 Comments

Dan Republike Srpske: Parada u Banjaluci uz taktove “Marš na Drinu”

Uz taktove pesme “Marš na Drinu” danas je u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske održana parada pod nazivom “25 godina Republike Srpske”.

Društvo 0 Comments

Hrvati dižu ogradu na graničnom prelazu ka Srbiji, ne zna se zašto

Iz Policijske uprave Osječko-baranjske saopštili su da su nastavljeni sinoć započeti radovi na postavljanju ograde na hrvatsko-srpskom graničnom prelazu Batina s hrvatske strane, ali nije naveden razlog i mesto postavljanja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply