Yahoo zabeležio porast profita od 22 odsto u prvom kvartalu

Yahoo zabeležio porast profita od 22 odsto u prvom kvartalu

Yahoo je u prvom tromesečju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 odsto više nego godinu dana pre, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internet poslovanja Verizon Communicationsu.

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromesečju ove godine 99,4 milijuna dolara ili 10 centi po akciji, u poređenju s neto gubitkom od 99,2 miliona u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je saopštio da su prihodi odeljenja Mavens u prvom tromesečju porasli 35,6 odsto, na 529 miliona dolara. Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem mobitela, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi mogli biti poslednji finansijski izveštaji Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je firma objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dela poslovanja očekuje u junu.

Verizon je u februaru pristao kupiti temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektroničku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cena s izvorne ponude smanjena za 350 miliona dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu internet kompaniju.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Sberbanka - najvredniji ruski brend
Next Prihodi kompanije IBM pali 20. kvartal zaredom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: 31. jul najprometniji dan u istoriji

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” u julu je opslužio 670.354 putnika, odnosno 6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a utorak, 31. jula, zabeležen je kao najprometniji dan u istoriji

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Tony Verheijen: Bez hitnih rezova, EPS tempirana bomba

Ukoliko vrlo brzo ne napravi radikalne rezove, Elektroprivreda Srbije ostaje tempirana bomba za srpsku privredu, kazao je šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Tony Verheijen.

Kompanije 0 Comments

Ikea pod istragom zbog poreza u Holandiji

Evropska unija otvorila je istragu protiv švedske kompanije Ikea zbog njenih poreskih aranžmana u Holandiji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply