Yahoo zabeležio porast profita od 22 odsto u prvom kvartalu

Yahoo zabeležio porast profita od 22 odsto u prvom kvartalu

Yahoo je u prvom tromesečju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 odsto više nego godinu dana pre, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internet poslovanja Verizon Communicationsu.

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromesečju ove godine 99,4 milijuna dolara ili 10 centi po akciji, u poređenju s neto gubitkom od 99,2 miliona u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je saopštio da su prihodi odeljenja Mavens u prvom tromesečju porasli 35,6 odsto, na 529 miliona dolara. Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem mobitela, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi mogli biti poslednji finansijski izveštaji Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je firma objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dela poslovanja očekuje u junu.

Verizon je u februaru pristao kupiti temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektroničku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cena s izvorne ponude smanjena za 350 miliona dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu internet kompaniju.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Sberbanka - najvredniji ruski brend
Next Prihodi kompanije IBM pali 20. kvartal zaredom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Indijska firma će za samo šest evra prodavati svoj smartfon

U Indiju se jednom kvartalu proda više od 25.000.000 mobilnih telefona, čime spada u najveće svetsko tržište pametnih telefona na svetu.

Posle Amazona i akcije Alphabeta prešle 1.000 dolara

Akcije Alphabeta, koji je vlasnik Google-a, premašile su vrednost od 1.000 dolara, nedelju dana nakon što je i Amazon prešao taj prag. 

Industrija 0 Comments

Bayer povećao ponudu za kupovinu Monsanta na 66 milijardi dolara

Nemačka farmaceutska grupa Bayer je odlučila da poboljša ponudu za preuzimanje američkog rivala Monsanta tako što je podigla ponudu na 66 milijardi dolara, uključujući i dug.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply