Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Pre nekoliko nedelja pojavili su se izveštaji u kojima se poručivalo da će kompanija Toshiba prodati svoje odeljenje koje proizvodi memorije.

Iako je još uvek nepoznato ko će ga kupiti, u medijima su se pojavljivala velika imena kao što su Amazon, Google i Apple. U odvojenim izveštajima NHK i Reuters poručuju da Apple želi da kupi 20 posto udela.

Izveštaj tvrdi da Apple želi najmanje 20 posto udela u memorijskom poslovanju kompanije Toshiba, ako ne i veći, a takođe se kaže da je Apple spreman da potroši milijarde dolara na taj posao. Razlog za nekupovinu kompletnog odeljenja je taj što bi to ublažilo zabrinutost japanske vlade o prodaji osetljivih tehnologija stranim investitorima, jer se smatra da je to rizik za nacionalnu bezbednost.

Takođe se poručuje da bi se Apple tada udružio sa svojim proizvodnim partnerom Foxconn-om koji je bacio oko na 30 posto udela.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Boeing najavio mere štednje, otkazi za stotine inženjera
Next JP Ada Ciganlija: Raspisan konkurs za prodajna mesta, rok 24. april

You might also like

Tema dana 0 Comments

Ryanairu odobreno preuzimanje Laudamotiona

Evropska komisija dala je zeleno svetlo za preuzimanje austrijske niskobudžetne aviokompsnije Laudamotion irskoj aviokompaniji Ryanair.

Telekomunikacije 0 Comments

Mali IPhone jeftin Kinezima, a Indijcima premali

Zbog novog “IPhonea”, Apple računa na skok prodaje na rastućim tržištima koja ipak traže mobilne telefone s većim ekranima.

Goša Montaža poništila 4,5 odsto sopstvenih akcija

Montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) poništilo je 11.466 sopstvenih akcija (4,5% od ukupnog broja), na teret sopstvenog kapitala, koje je steklo od nesaglasnih akcionara pre više od tri godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply