Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Pre nekoliko nedelja pojavili su se izveštaji u kojima se poručivalo da će kompanija Toshiba prodati svoje odeljenje koje proizvodi memorije.

Iako je još uvek nepoznato ko će ga kupiti, u medijima su se pojavljivala velika imena kao što su Amazon, Google i Apple. U odvojenim izveštajima NHK i Reuters poručuju da Apple želi da kupi 20 posto udela.

Izveštaj tvrdi da Apple želi najmanje 20 posto udela u memorijskom poslovanju kompanije Toshiba, ako ne i veći, a takođe se kaže da je Apple spreman da potroši milijarde dolara na taj posao. Razlog za nekupovinu kompletnog odeljenja je taj što bi to ublažilo zabrinutost japanske vlade o prodaji osetljivih tehnologija stranim investitorima, jer se smatra da je to rizik za nacionalnu bezbednost.

Takođe se poručuje da bi se Apple tada udružio sa svojim proizvodnim partnerom Foxconn-om koji je bacio oko na 30 posto udela.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Boeing najavio mere štednje, otkazi za stotine inženjera
Next JP Ada Ciganlija: Raspisan konkurs za prodajna mesta, rok 24. april

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

NIS će objaviti rezultate u utorak 27. februara

NIS je najavio da će objaviti rezultate za celu 2017. godinu i četvrti kvartal u utorak 27. februara.

Najvažnije vesti 0 Comments

Starbucks stiže u Srbiji, prvi lokal u Beogradu u toku ove godine

AmRest Holdings SE, najveći operater restorana u centralnoj Evropi, najavio je da planira da otvori Starbucks lokale u Srbiji, a prvi se očekuje u Beogradu u toku ove godine.

Ericsson: U pripremi postojeće mreže za 5G

Od 2020. godine počeće komercijalna upotreba 5G tehnologije i očekuje se da će, za razliku od 4G, proces implementacije teći brže.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply