Kurs dinara: U utorak 123,69 dinara za evro

Kurs dinara: U utorak 123,69 dinara za evro

Zvanični srednji kurs sutra će biti 123,6920, što predstavlja jačanje dinara prema evru od 0,1 procenta u odnosu na četvrtak pred uskršnje praznike, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti za 0,3 odsto jači na mesečnom nivou, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar u odnosu na evro slabiji 0,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,4% i iznosi 116,4708 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu slabiji za 1,2 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 6,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 0,6 odsto.

Nanjiža vrednost dinara prema evru u ovoj godini, zabeležena je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrednost registrovana 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 345 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Gdeinvestirati.com
Previous Valutna tržišta: Skok turske lire nakon referendumskih rezultata
Next Na srpskom tržištu sve više vode iz uvoza, nameti guše domaću proizvodnju

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, dolar skočio

Na azijskim berzama u petak su cene akcija pale, prateći klizanje indeksa na Wall Streetu, dok se vrednost dolara prema korpi valuta kreće nedaleko od najviših nivoa u 14 godina.

Prodate petogodišnje državne obveznice za 75 miliona evra

Uprava za javni dug prodala je na današnjoj aukciji sve ponuđene petogodišnje državne obveznice denominovane u evrima ukupne vrednosti 75 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza je u petak zabeležila najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply