Beograd: Građevinska direkcija Srbije kupila zemljište u Bloku 63 za 800 miliona dinara

Beograd: Građevinska direkcija Srbije kupila zemljište u Bloku 63 za 800 miliona dinara

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović Zemljište u Bloku 63 na Novom Beogradu prodato je na licitaciji u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 800 miliona dinara, što je skoro za 300 miliona dinara više u odnosu na početnu cenu koja je bila oko 513 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, do roka predviđenog oglasom u Direkciju su prispele tri prijave, a najviši iznos za lokaciju ponudila je Građevinska direkcija Srbije, koja će izlicitirani iznos uplatiti u budžet Grada Beograda, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

“Osim iznosa za kupljeno zemljište, investitor će u postupku izgradnje budućih objekata na lokaciji u budžet Grada Beograda uplatiti doprinos za uređivanje građevinskog zeljišta koji mu bude obračunat u građevinskoj dozvoli”, dodao je Mladenović.

Mladenović je naveo da je Grad Beograd prošle godine prihodovao od prodaje zemljišta oko 400 miliona dinara, a da je samo u prva tri meseca ove godine “prihod od prodaje zemljšta dva puta veći nego lane”.

“Ako tome dodamo da je Direkcija za građevinsko zemljište za prva tri meseca ove godine naplatila od naknade za korišćenje građevinskog zemljišta više od 1,3 milijarde dinara, što je polovina od iznosa koji je naplaćen u 2016. godini i koji je iznosio oko 2,6 milijardi dinara, jasno je da su sve to pokazatelji da Beograd postaje sve atraktivniji za investiranje”, ocenio je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je pohvalio zaposlene u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda za sjajan rad u interesu grada, jer od toga šta oni zarade zavisi koliko ćemo novca imati za infastrukturu, bolnice i škole.

Lokacija se nalazi na uglu Jurija Gagarina i Nehruove, površine 8.328 kvadrata, i nalazi se u zoni mešovitih gradskih centara koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem.

Ukupno dozvoljena bruto razvijena građevinska površina objekata na parceli je 41.640 kvadrata i moguće je graditi objekat visine od osam spratova plus povučen sprat, zaključuje se u saopštenju iz Gradske uprave.

Izvor:RTS
Previous Severna Koreja: Otvoren rezidencijalni kompleks u Pjongjangu
Next SAD bacile najveću konvencionalnu bombu u Avganistanu

You might also like

Društvo 2 Comments

Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja , pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).

Društvo 0 Comments

Beograd uskoro dobija solarne kontejnere sa internetom

Beograd je dobio jedan potpuno neobičan kontejner, na solarni pogon, a uskoro će dobiti i bežični internet kako bi u svakom momentu oni koji se zateknu u njegovoj blizini mogli

Društvo 0 Comments

Restitucija imovine: Vlasnici ne žele obveznice

Imovina oduzeta starim vlasnicima, kako je predviđeno zakonom, delom treba da se isplati u novcu, izdavanjem državnih obveznica. Međutim, vlasnici ne žele da se restituciju u obveznicama, već povraćaj svoje imovine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply