Beograd: Građevinska direkcija Srbije kupila zemljište u Bloku 63 za 800 miliona dinara

Beograd: Građevinska direkcija Srbije kupila zemljište u Bloku 63 za 800 miliona dinara

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović Zemljište u Bloku 63 na Novom Beogradu prodato je na licitaciji u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 800 miliona dinara, što je skoro za 300 miliona dinara više u odnosu na početnu cenu koja je bila oko 513 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, do roka predviđenog oglasom u Direkciju su prispele tri prijave, a najviši iznos za lokaciju ponudila je Građevinska direkcija Srbije, koja će izlicitirani iznos uplatiti u budžet Grada Beograda, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

“Osim iznosa za kupljeno zemljište, investitor će u postupku izgradnje budućih objekata na lokaciji u budžet Grada Beograda uplatiti doprinos za uređivanje građevinskog zeljišta koji mu bude obračunat u građevinskoj dozvoli”, dodao je Mladenović.

Mladenović je naveo da je Grad Beograd prošle godine prihodovao od prodaje zemljišta oko 400 miliona dinara, a da je samo u prva tri meseca ove godine “prihod od prodaje zemljšta dva puta veći nego lane”.

“Ako tome dodamo da je Direkcija za građevinsko zemljište za prva tri meseca ove godine naplatila od naknade za korišćenje građevinskog zemljišta više od 1,3 milijarde dinara, što je polovina od iznosa koji je naplaćen u 2016. godini i koji je iznosio oko 2,6 milijardi dinara, jasno je da su sve to pokazatelji da Beograd postaje sve atraktivniji za investiranje”, ocenio je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je pohvalio zaposlene u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda za sjajan rad u interesu grada, jer od toga šta oni zarade zavisi koliko ćemo novca imati za infastrukturu, bolnice i škole.

Lokacija se nalazi na uglu Jurija Gagarina i Nehruove, površine 8.328 kvadrata, i nalazi se u zoni mešovitih gradskih centara koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem.

Ukupno dozvoljena bruto razvijena građevinska površina objekata na parceli je 41.640 kvadrata i moguće je graditi objekat visine od osam spratova plus povučen sprat, zaključuje se u saopštenju iz Gradske uprave.

Izvor:RTS
Previous Severna Koreja: Otvoren rezidencijalni kompleks u Pjongjangu
Next SAD bacile najveću konvencionalnu bombu u Avganistanu

You might also like

Društvo 0 Comments

Nezaposlenost u evrozoni pada, plate i dalje iste

Tržišta rada u razvijenim ekonomijama gotovo nikad nisu bolje stajala, no uprkos nižih stopa nezaposlenosti i suženom tržištu rada, plate još nisu porasle što bi bilo u skladu predviđanjima ekonomske

Politika 0 Comments

Nikolić: Jučerašnji dan bio na ivici sukoba sa Prištinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je jučerašnji dan, kada je voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raškoj iz bezbednosnih razloga,

Nekretnine 0 Comments

Zašto poskupljuju beogradski kvadrati?

U prva tri meseca ove godine kavadratni metar stana u regionu Beograda skuplji je za čak šest odsto u odnosu na isti period 2017. godine, navodi se u izveštaju Nacionalne korporacije

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply