Amazon u video servis ulaže 6 milijardi dolara

Amazon u video servis ulaže 6 milijardi dolara

Kako je već dobro poznato, pred kraj prošle godine u pojedinim zemljama Balkana službeno je postao dostupan Amazonov servis za streamovanje video sadržaja, Amazon Prime Video.

Trenutna ponuda servisa između ostalog uključuje automobiliski show The Grand Tour (koji se smatra neslužbenim naslednikom popularnog Top Geara) kao i televizijsku seriju The Man in the High Castle.

U želji da poboljšaju trenutnu ponudu i postanu konkurentniji na tržištu takvih servisa, pogotovo u odnosu na popularni Netflix, u Amazonu nameravaju do kraja ove godine uložiti 6 milijardi dolara u proizvodnju novog sadržaja (prema pisanju JPMorgana).

Od spomenutog iznosa, Amazon Prime Video će na raspolaganju imati ukupno 4 i po milijarde dolara. Reč je o rastu investicija u toj servis, s obzirom da je Amazon u Prime Video tokom 2016. godine uložio 2,7 milijardi dolara.

Što se tiče konkurencije, Netflix tokom 2017. godine u video sadržaj namerava uložiti 6 milijardi dolara, dok je tokom 2016. godine uloženo 4,9 milijardi dolara.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Trampovo "Amerika na prvom mestu" do "predsednika sveta"
Next Energoprojekt u 2017. godini planira prihod od 307 miliona evra

You might also like

Društvo

El Salvador zabranio iskopavanje zlata i drugih metala

El Salvador, najmanja država u Centralnoj Americi, donela je zakon kojim se zabranjuje iskopavanje zlata i drugih metala, što ovu zemlju čini prvom u svetu koja je uvela tako opširnu

Kompanije

Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Italijanska transportno-logistička kompanija Fercam nastavila je ekspanziju u Evropi otvaranjem predstavništva u Srbiji. Fercam d.o.o. Beograd je zvanično počeo da radi 1. avgusta.

Industrija

Leoni gradi novu fabriku u Srbiji, posao za još 5.000 ljudi

Pripremni radovi za izgradnju fabrike nemačke kompanije “Leoni” počeli su danas u kraljevačkom naselju Ratarsko imanje.