Wal-Mart ukida veći broj kancelarijskih radnih mesta

Wal-Mart ukida veći broj kancelarijskih radnih mesta

Najveći američki trgovinski lanac Wal-Mart Stores najavio je da će ukinuti u aprilu veći broj kancelarijskih radnih mesta u SAD-u, dok istovremeno ulaže u poboljšanje poslovanja putem interneta te se vraća iskorištavanju svoje prednosti niskih cena u sektoru maloprodaje u SAD-u.

Wal-Mart je time potvrdio da provodi novi krug smanjenja broja radnih mesta, koji će uključivati „stotine” pozicija u međunarodnom i tehnološkom odeljenju firme, kao i u lancu skladišta Sam Club.

 „Kako smo već najavili u januaru, u nastojanju da podupremo rast i investicije, moramo disciplinovano upravljati troškovima i kapitalnim odlukama. To znači da ćemo i dalje nalaziti načina za efikasniji i delotvorniji rad”, kazao je portparol Wal-Marta Randy Hargrove.

Nije objavio pojedinosti o tačnom broju radnih mesta koja se ukidaju. The Wall Street Journal je prvi u utorak izvestio o tom potezu.

Wal-Mart je s ukidanjem radnih mesta započeo u prošloj godini, kada je objavio da ukida 7.000 radnih mesta u pozadinskim službama te premešta velik broj zaposlenih u prodaju.

Početkom godine Wal-Mart je ukinuo i više od 1.000 radnih mesta u kancelarijama, uglavnom u odeljenju ljudskih resursa.

Izvor: Agencije
Previous Tahiri: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine tek kada Haradinaj bude oslobođen
Next Informatika: Isplata dividende, akcionarima 60 dinara po akciji

You might also like

Kompanije

Google dobija konkurenta u web oglašavanju

Najpopularnija društvena mreža na svetu Facebook, planira da promeni način oglašavanja čime će postati konkurent kompaniji Google.

Kompanije

Agroživ pred stečajem, račun blokiran više od 800 dana

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka nad kompanijom za proizvodnju mesa Agroživ iz Žitišta.

Kompanije

Arena traži novog naslovnog sponzora

Komisija za sprovođenje javnog poziva za izbor naslovnog sponzora Arene Beograd objavila je poziv za izbor naslovnog sponzora objekta čiji je trenutni naziv Kombank arena.