Tahiri: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine tek kada Haradinaj bude oslobođen

Tahiri: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine tek kada Haradinaj bude oslobođen

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine ne može biti nastavljen dok se lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ne vrati na Kosovo iz Francuske gde od januara čeka odluku suda o ekstradiciji, na osnovu zahteva Srbije, prenosi danas prištinska štampa.

“Dijalog sa Beogradom može da se nastavi tek posle osloba]anja Haradinaja i njegovog povratka na Kosovo, a pošto Skupština Kosova ukine Rezoluciju o prekidu pregovora”, rekla je Tahiri odbornicima i podsetila na to da je dijalog doprineo da Kosovo potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Ona je dodala da je Kosovo dokazalo da je partner koji gradi mir u regionu i da čak i zemlje EU koje nisu priznale kosovsku nezavisnost podržavaju evropski put Kosova, prenosi Ljajmi.

“Vlada Kosova smatra da je Briselski dijalog dao značajne rezultate i da su svi sporazumi postignuti u skladu sa Ustavom Kosova”, rekla je Tahiri.

Haradinaj, bivši premijer i lider Oslobodilačke vojske Kosova uhapšen je 4. januara na francuskom delu aerodroma u Bazelu po Interpolovoj poternici Srbije zbog ratnih zločina.

Poslanici u kosovskom parlamentu su početkom marta usvojili rezoluciju kojom traže bezuslovno osloba]anje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom do ispunjenja tog zahteva.

Izvor:Beta

Previous Evropske berze: Rast akcija, oprezna trgovina zbog geopolitičkih napetosti
Next Wal-Mart ukida veći broj kancelarijskih radnih mesta

You might also like

Politika

Predsednik Nikolić i Vladimir Putin: Odnosi Srbije i Rusije se uspešno razvijaju

Srbija mora da ostane vojno neutralna, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Društvo

Vojislav Šešelj: Presuda sa pravnog aspekta jedina moguća

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, izjavio je danas da je presuda Haškog tribunala s pravnog aspekta jedina moguća.

Politika

Ana Brnabić: Neće biti velikog zaokreta u radu Ministarstva za državnu upravu

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti velikog zaokreta u radu ministarstva na čijem je čelu i dodala da će insistirati na