Raspisan tender za izradu studije za ugradnju solarnih panela

Raspisan tender za izradu studije za ugradnju solarnih panela

Sekretarijat za energetiku raspisao je javni poziv za izradu studije opravdanosti sa idejnim projektom, za ugradnju solarnih panela na ravnim krovovima fabrike Makiš – proizvodnog pogona beogradskog Vodovoda.

Prethodna studija opravdanosti i generalni projekat, dali su preliminarni izbor tehničkog rešenja za korišćenje sunčeve energije u proizvodnji struje.

Sada je raspisana javna nabavka koja se odnosi na detaljnije i preciznije proračune i odabir optimalnog tehničkog rešenja, kao i preciznije proračune isplativosti investicije. Proračuni moraju ispitati i mogućnost eksternog finansiranja.

Osnovna svrha izrade navedene dokumentacije je jasan i tačan prikaz opravdanosti investiranja, sa sledećim podacima: instalisana snaga postrojenja, očekivana proizvodnost postrojenja, očekivani prihod od prodaje struje (ili smanjeni rashod za kupovinu, ako se struja bude korstila za sopstvene potrebe) odnos sopstvenih i pozajmljenih sredstava za realizaciju investicije, period povrata ulaganja.

Obilazak lokacije će biti organizovan 26. aprila 2017, uz određene uslove, koje je naručilac precizirao.

Ponude se mogu dostaviti do 11. maja, do 10 časova, a istog dana biće otvorene.

Rok za završetak dokumentacije je minimum 30, a maksimum 60 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous U poreskim oazama kriju se 1.600 milijardi dolara najvećih američkih kompanija
Next Prodate gotovo sve trogodišnje obveznice

You might also like

Industrija 0 Comments

Yu Yong: Struktura buduće Železare zasnovana na racionalizmu, ne entuzijazmu

Kineska kompanija He Steel priprema dolazak u Srbiju, a nekoliko delegacija Železare Smederevo sa predstavnicima radnika otputovaće u Kinu.

Skype prekida podršku za starije verzije Androdia i Windows Phone

Skype će od oktobra prekinuti podršku za sve Windows telefone, uključujući i verziju Windows 10 i sve Android uređaje sa Android 4.02 ili starijim verzijama zbog unapređivanja korisničkog iskustva na drugim

Kompanije 0 Comments

Miodrag Kostić otkrio planove za proširenje poslovanja u Hrvatskoj

Miodrag Kostić, predsednik Uprave MK grupe, rekao je u intervjuu za hrvatski Poslovni dnevnik da je zainteresovan za hotelske kapacitete na Jadranu, kao i za poljoprivredno zemljište u Slavoniji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply