Raspisan tender za izradu studije za ugradnju solarnih panela

Raspisan tender za izradu studije za ugradnju solarnih panela

Sekretarijat za energetiku raspisao je javni poziv za izradu studije opravdanosti sa idejnim projektom, za ugradnju solarnih panela na ravnim krovovima fabrike Makiš – proizvodnog pogona beogradskog Vodovoda.

Prethodna studija opravdanosti i generalni projekat, dali su preliminarni izbor tehničkog rešenja za korišćenje sunčeve energije u proizvodnji struje.

Sada je raspisana javna nabavka koja se odnosi na detaljnije i preciznije proračune i odabir optimalnog tehničkog rešenja, kao i preciznije proračune isplativosti investicije. Proračuni moraju ispitati i mogućnost eksternog finansiranja.

Osnovna svrha izrade navedene dokumentacije je jasan i tačan prikaz opravdanosti investiranja, sa sledećim podacima: instalisana snaga postrojenja, očekivana proizvodnost postrojenja, očekivani prihod od prodaje struje (ili smanjeni rashod za kupovinu, ako se struja bude korstila za sopstvene potrebe) odnos sopstvenih i pozajmljenih sredstava za realizaciju investicije, period povrata ulaganja.

Obilazak lokacije će biti organizovan 26. aprila 2017, uz određene uslove, koje je naručilac precizirao.

Ponude se mogu dostaviti do 11. maja, do 10 časova, a istog dana biće otvorene.

Rok za završetak dokumentacije je minimum 30, a maksimum 60 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous U poreskim oazama kriju se 1.600 milijardi dolara najvećih američkih kompanija
Next Prodate gotovo sve trogodišnje obveznice

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Vučić: Daćemo sve od sebe za opstanak Fiata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fiat opstala i ostala u Kragujevcu.

Kompanije 0 Comments

Stotine miliona evra od Ikee i Plaze

Svečano postavljanje kamena temeljca kojim počinje izgradnja prve Ikee u Srbiji, biće sledeće sedmice, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

E.ON potvrdio očekivanja za 2017, veća dividenda od 2018.

Nemačka energetska kompanija E.ON saopštila je da u periodu april-jun zabeležila prilagođeni neto dobitak od 881 miliona EUR što je u skladu sa očekivanjima tržišta i značajno iznad prošlogodišnjeg rezultata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply