Luksemburg: Prosečna cena stambenog kvadrata dosegla 6.093,00 evra

Luksemburg: Prosečna cena stambenog kvadrata dosegla 6.093,00 evra

Tržište stambenih nekretnina u Luksemburgu ostaje dinamično i u 2017. godini, a prodajne cene odražavaju “dobro zdravlje” sektora, piše portal At Home.

Sve veća potražnja stambenih nekretnina uslovila je u martu rast cena stanova za 5%, na godišnjem nivou, dok su cene kuća porasle 2 odsto.

Tako je prošlog meseca prosečna cena stana iznosila 421.027,00 evra. Pri tom su cene velikih stanova ( 4 sobe) najviše porasle, 5% u poslednjih šest meseci.

Istovremeno je za kupovinu kuće u martu bilo potrebno izdvojiti 691.984,00 evra, u proseku. Za razliku od stanova gde je tražnja bila na strani onih sa većim brojem kvadrata, kod kuća je zabeležen suprotan smer. Najviše su bile tražene manje kuće ( 2 ili 3 spavaće sobe), pa im je i cena najviše porasla, takođe 5 odsto.

Agencija upozorava da ove prosečne cene mogu sakriti značajne razlike na regionalnom nivou.

Novogradnja je takođe reagovala na povećanu tražnju, pa je stambeni kvadrat dosego 6.093,00 evra, što predstavlja rast od 3% u poslednjih 6 meseci, i 6 % u odnosu na isti mesec prošle godine.

Poređenja radi, po podacima Republičkog geodetskog zavoda, prosečna cena kvadrata u centralnim beogradskim opštinama iznosila je 1.650 evra u 2016. godini, dok je na jugu Srbije kvadrat u proseku koštao oko 500 evra.

Izvor:Agencije
Previous Robne rezerve razmenjuju merkantilnu za semensku pšenicu, rok za dostavljanje ponuda 19. april
Next Kanada: Referentna kamata ostaje nepromenjena, nacionalna valuta ojačala

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Prodaje se imovina Gemaxa kod Marakane

Stečajni upravnik građevinskog preduzeća Gemax oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika, pa bi novog vlasnika trebalo da dobije i istoimeni popularni sportski objekat na adresi Banjički venac.

Nekretnine 0 Comments

Cene stanova za studente u blagom padu

Početak školske godine, tradicionalno, donosi pojačanu tražnju stanova za studente. Oni koji se školuju u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu će proći malo jeftinije nego da smeštaj traže u Beogradu,

Poslovni prostor 0 Comments

Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara u Zagrebu uskoro bi mogla da nikne nova poslovna zgrada s osam spratova, a glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply