Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka je ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom konzorcijumu Fraport na period od 40 godina, saopšteno je iz grčke Agencije za privatizaciju.

Iz Agencije je navedeno da je Fraport, čije je sedište u Frankfurtu, uplatio 1,23 milijardi evra i da će Grčka u četrdesetogodišnjem periodu prihodovati još oko 10 milijardi evra.

Privatizacija regionalnih aerodroma je ključni element u okviru programa pomoći Grčkoj.

Evropska komisija odobrila je sporazum, jer ne podrazumeva pomoć državi, već je transparentan i u skladu sa tržišnim uslovima.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, NIS i danas zabeležio jaku tražnju
Next Devizne rezerve Srbije u martu smanjene na 9,73 milijarde evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

NLB grupa udvostručila dobit

NLB grupa je u prvih devet meseci ove godine ostvarila profit od 184 miliona evra, što je 101% više u poređenju sa istim periodom prošle godine, odnosno 92,5 miliona evra

Transport 0 Comments

Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

U Zagrebu će Uber biti jeftiniji za 25 odsto, a Uber X tako postaje najpovoljnija opcija transporta u Zagrebu nakon javnog prevoza.

Kompanije 0 Comments

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

1 Comment

  1. Emir Gevara u pokusaju
    April 12, 23:04 Reply
    Realizacija kolonijalnog odnosa prema planski unistenim privredama nemocnih drzava. Pare i nece doci u Grcku nego ce pokriti deo duga nemackim bankama. Neorobovlasnicki sistem u stvaranju. Preterujem? Mozda? Ali siromasni su sve siromasniji a ver i nada ne postoje.

Leave a Reply