Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, NIS i danas zabeležio jaku tražnju

Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, NIS i danas zabeležio jaku tražnju

Prilično raznovrsno trgovanje i blagi rast indeksa obeležili su današnji trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 48,8 miliona RSD (0,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao 0,1% na 734,5 poena.

aerodrom-nikola-tesla1Ubedljivo najprometnija akcija na tržištu bio je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji je porastao 0,7% na 1.300 RSD uz realizaciju od 17,9 miliona RSD. Ovo je najveći promet ove hartije još od 25. januara, i prvi put u aprilu da je zatvorila trgovanje na nivou od 1.300 RSD. Sredinom marta, akcije Aerodroma stizale su i do nivoa od 1.400 RSD, podstaknute velikim interesovanjem investitora za koncesiju ove kompanije, da bi potom znatno oslabile uz neveliko trgovanje.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) blago je porastao na 1.501 RSD uz realizaciju od 6,6 miliona RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) i danas beležila jaku tražnju stigavši do nivoa od 761 RSD. Akcije NIS-a registrovale su danas skok od 1,5% uz solidan promet od 4,4 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) se spustio 2,9% na 502 RSD uz skromno trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok je Alfa plam (ALFA) porastao 1,4% na 35.500 RSD uz realizaciju od 1 milion RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je blago poraslo na 4.519 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) stigao do nivoa od 1.805 RSD uz realizaciju od pola miliona RSD.

Nakon jučerašnje velikog skoka sa mizernim prometom, Komercijalna banka (KMBN) se spustila 3% na 1.725 RSD uz takođe neveliki promet.

Među prometnijim hartijama bila je Jubmes banka (JMBN) koja je pala 3,4% na 5.907 RSD uz promet od 10,9 miliona RSD.

Messer Tehnogas (TGAS) je blago ojačao na 10.996 RSD uz realizaciju od tri miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) oslabio 1,4% na 3.461 RSD uz trgovanje vredno 0,9 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Brnabić: U sivu zonu dnevno ode 8,5 miliona evra
Next Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

You might also like

Evropske berze: Rudarski i energetski sektor podstakli berze

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su porasle, drugi dan zaredom, što se najviše zahvaljuje jačanju rudarskog i energetskog sektora.

Geopolitika 0 Comments

Koje bi ekonomske posledice doneo rat sa Severnom Korejom?

Skuplji telefoni i televizori, poremećaj u svetskoj trgovini kao i veći američki javni dug bile bi najvažnije ekonomske posledice rata na korejskom poluostrvu.

Evro pao ispod psihološkog nivoa 1,10 dolara

Obnovljene spekulacije da će američka centralna banka povećati kamatne stope, najmanje jednom, u ovoj godini, ojačale su vrednost dolara na međunarodnim valutnim tržištima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply