Uber odlazi i iz Italije

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

Uber mora prestati da promoviše svoje servise i obustaviti sve poslove u zemlji u roku od deset dana, osim ukoliko nije voljan da plati 10.600 dolara kazne za svaki dan nakon tog grejs perioda.

Uber danas vredi više desetina milijardi dolara, iako su u 2016. godini poslovali slabije. Uberova situacija u Italiji predstavlja zapravo isti problem sa kojim se obično suočavaju i u drugim zemljama. Kompanija se i u Francuskoj i u Velikoj Britaniji suočavala sa velikim problemima.

Činjenica je da ovo nije prva sudska bitka izgubljena u evropskoj zemlji, a pre nekoliko dana sud u Milanu je zabranio i kompanijinu UberPop aplikaciju. Uber je poručio da je šokiran odlukom i da će se žaliti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Youtube: Bez 10.000 pregleda nema zarade
Next Beogradska berza: NIS na najvišem nivou u zadnjih mesec dana

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Iran: Potpisan ugovor vredan 5 mlrd dolara sa Totalom i China National Petroleumom

Iran je potpisao pet milijardi dolara vrijedan ugovor sa francuskim Totalom i China National Petroleumom o razvoju podvodnog nalazišta prirodnog gasa Južni Pars.

Kompanije 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa snižena na 3,5 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu smanji na nivo od 3,5 odsto.

Kompanije 0 Comments

Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima

Apple i Dell biće deo konzorcijuma koji predvodi Foxconn u nameri da preuzme Toshibino poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, izjavio je čelnik Foxconn-a za Reuters.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply