Uber odlazi i iz Italije

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

Uber mora prestati da promoviše svoje servise i obustaviti sve poslove u zemlji u roku od deset dana, osim ukoliko nije voljan da plati 10.600 dolara kazne za svaki dan nakon tog grejs perioda.

Uber danas vredi više desetina milijardi dolara, iako su u 2016. godini poslovali slabije. Uberova situacija u Italiji predstavlja zapravo isti problem sa kojim se obično suočavaju i u drugim zemljama. Kompanija se i u Francuskoj i u Velikoj Britaniji suočavala sa velikim problemima.

Činjenica je da ovo nije prva sudska bitka izgubljena u evropskoj zemlji, a pre nekoliko dana sud u Milanu je zabranio i kompanijinu UberPop aplikaciju. Uber je poručio da je šokiran odlukom i da će se žaliti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Youtube: Bez 10.000 pregleda nema zarade
Next Beogradska berza: NIS na najvišem nivou u zadnjih mesec dana

You might also like

Kompanije 0 Comments

Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Suning, kineska investiciona kompanija koja u svom vlasništvu drži bogati fudbalski klub Jiangsu, saopštila je da je kupila kontrolni paket italijanskog fudbalskog kluba Inter.

Tema dana 0 Comments

Ukidaju se markice za brašno od 1. januara 2019.

Vlada Srbije ukinula je Uredbu o evidencionim markicama za brašno, koja je usvojena pre 12 godina kao pokušaj suzbijanja sivog tržišta u mlinsko-pekarskoj industriji.

Banke i finansije 0 Comments

Komercijalna banka: U 2017. ostvarila 61 mil EUR dobiti

Komercijalna banka je u 2017. godini nastavila pozitivne trendove u poslovanju i zabeležila, na kraju godine, dobitak pre oporezivanja u iznosu od 7,187 milijardi dinara, odnosno oko 61 mil EUR.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply