Uber odlazi i iz Italije

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

Uber mora prestati da promoviše svoje servise i obustaviti sve poslove u zemlji u roku od deset dana, osim ukoliko nije voljan da plati 10.600 dolara kazne za svaki dan nakon tog grejs perioda.

Uber danas vredi više desetina milijardi dolara, iako su u 2016. godini poslovali slabije. Uberova situacija u Italiji predstavlja zapravo isti problem sa kojim se obično suočavaju i u drugim zemljama. Kompanija se i u Francuskoj i u Velikoj Britaniji suočavala sa velikim problemima.

Činjenica je da ovo nije prva sudska bitka izgubljena u evropskoj zemlji, a pre nekoliko dana sud u Milanu je zabranio i kompanijinu UberPop aplikaciju. Uber je poručio da je šokiran odlukom i da će se žaliti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Youtube: Bez 10.000 pregleda nema zarade
Next Beogradska berza: NIS na najvišem nivou u zadnjih mesec dana

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Fed kaznio BNP Paribas sa 246 miliona dolara zbog manipulacije kursevima

Američka centralna banka Fed kaznila je francusku banku BNP Paribas s 246 miliona dolara, što je najnoviji slučaj u skandalu s valutnim manipulacijama, koji je dosad doveo do milijardi dolara kazni na obe

Kompanije 0 Comments

Tajni pregovori i istrage u slučaju Železare Smederevo

Železara u Smederevu bila je tema tajnih pregovora u Briselu, održanih početkom decembra, na kojima su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i Evropske komisije.

Kompanije 0 Comments

Western Digital kupuje SanDisk

Western Digital je u toku oktobra prošle godine najavio kupovinu kompanije SanDisk po ceni od 19 milijardi dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply