Dinar oslabio 0,1% prema evru i 0,6% u odnosu na dolar

Dinar oslabio 0,1% prema evru i 0,6% u odnosu na dolar

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,9277 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru danas je jednaka kao pre mesec dana, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji 0,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,4 odsto.

U odnosu na dolar, dinar je danas slabiji 0,6% nego u petak, i zvanični srednji kurs iznosi 117,0675 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu slabiji za 0,1 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 7,7 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 0,1 odsto.

Nanjiža vrednost dinara prema evru u ovoj godini, zabeležena je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrednost registrovana 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 345 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Gdeinvestirati.com
Previous Bolji izgledi za većinu latino-američkih valuta u narednim mesecima
Next Beogradska berza u padu drugu nedelju zaredom, obveznice diktirale promet

You might also like

Dinar bez oscilacija, srednji kurs 118,0533

Zvanični srednji kurs iznosi 118,0533 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Azijske berze pale, dolar oslabio

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija pale jer ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama zbog napetosti između SAD-a i Severne Koreje, dok je dolar malo oslabio.

Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

Na Wall Streetu su i u utorak, drugi dan zaredom, svi najvažniji indeksi dostili nove najviše nivoe u istoriji, a najviše su porasle cene akcija automobilskih proizvođača nakon podataka o rastu prodaje vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply