Nova Varoš: Otvoren tekstilni pogon kompanije Link

Nova Varoš: Otvoren tekstilni pogon kompanije Link

Lokalno preduzeće LINK otvorilo je u Novoj Varoši tekstilni pogon u kome je zaposleno pedesetak žena.

One su angažovane na poslovima uslužnog šivenja radne odeće čiji je plasman na evropsko tržište obezbedila partnerska kompanija “Trendtex” iz Prijepolja.

U modernom pogonu površine oko 130 kvadratnih metara, smeštenom u Ulici Nikole Tesle 3, pre nekoliko dana uspešno je počela proizvodnja. Instalirane su nove šivaće mašine i ostala oprema, u koju je investitor uložio više od 3.000.000 dinara, a 46 žena različite starosne i obrazovne strukture prošle su odgovarajuću obuku ili već imaju krojačkog iskustva.

“Konfekcijsku proizvodnju pokrenuli smo u saradnji sa partnerima koji su već preko dve decenije uspešni u ovom poslu. Sa njima smo sklopili ugovor na dve godine, sa biznis planom da u prva tri meseca odradimo lon poslove na 11.200 odevnih jedinica. Reč je uglavnom o medicinskim prslucima, mantilima, pantalonama i bluzama, a u manjoj meri biće zastupljeno šivenje kuhinjskih kecelja i krpa”, kaže Danilo Paunović, direktor LINK-a.

On ističe da će se proizvodnja odvijati u dve smene i u zakonski propisanim uslovima rada.

“Zaposlene su uredno prijavljene, a redovnu mesečnu zaradu dobijaće po učinku i u zavisnosti od ostvarivanja norme. Zarade neće biti manje od minimalne, a ni veće od oko 38.000 dinara”, dodaje Paunović.

Ukoliko planirana dinamika isporuke robe poštovana, poslovodstvo LINK-a u perspektivi očekuje povećanje obima proizvodnje isključivo izvozno orijentisane. To će, kažu, zahtevati proširenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta. Značajno je i to što će ona biti rezervisana za pripadnice ženskog pola koje teže dolaze do posla, duže čekaju na zaposlenje i prednjače na podugačkoj evidenciji lokalnog tržišta rada.

“Danas je naći posao privilegija. Utoliko sam zadovoljnija što imam radno mesto, a uskoro i redovna primanja. Uslovi rada su nam odlični, mašine nove, polako se uhodavamo. Neke od žena već imaju šnajderskog iskustva, ima i par nas koje smo zanat ispekle u sličnim pogonima u Sjenici, ali sada će nam biti lakše jer radimo u svom gradu i za poslodavce koji su naši sugrađani”, kaže Nada Lojaničić (41), jedna od pedesetak novih uposlenica Linka, firme koja, inače, u proteklih desetak godina uspešno poslovala u oblasti kablovske televizije, ugostiteljstva i turizma.

Izvor: GdeInvestirati/Danas

 

Previous Počela primena novih pravila kontrole ulasku u EU, verovatno duže zadržavanje na granicama
Next Samsung plaća 11,6 miliona dolara Huawei-u zbog povrede patenata

You might also like

Kompanije 0 Comments

Niš: Počela gradnja Lidla

Objekat se gradi na uglu dva bulevara – Vizantijskog i Medijana uz Nišavu, a završetak radova je planiran za kraj januara 2017. godine.

Saobraćaj 0 Comments

Kombi prevoz (ne)ostaje na drumovima: Oduzeto 95 vozila

Od početka primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, pre mesec i po dana, iz saobraćaja je isključeno 95 kombi vozila.

Kompanije 0 Comments

JPMorgan Chase zbog mita dobio kaznu od 264 miliona dolara

U nameri da stavi tačku na optužbe za podmićivanje zvaničnika u Azijsko-pacifičkom regionu, američki bankarski gigant JPMorgan Chase pristao je da plati više od 264 miliona dolara, saopštili su danas američki

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply