Nova Varoš: Otvoren tekstilni pogon kompanije Link

Nova Varoš: Otvoren tekstilni pogon kompanije Link

Lokalno preduzeće LINK otvorilo je u Novoj Varoši tekstilni pogon u kome je zaposleno pedesetak žena.

One su angažovane na poslovima uslužnog šivenja radne odeće čiji je plasman na evropsko tržište obezbedila partnerska kompanija “Trendtex” iz Prijepolja.

U modernom pogonu površine oko 130 kvadratnih metara, smeštenom u Ulici Nikole Tesle 3, pre nekoliko dana uspešno je počela proizvodnja. Instalirane su nove šivaće mašine i ostala oprema, u koju je investitor uložio više od 3.000.000 dinara, a 46 žena različite starosne i obrazovne strukture prošle su odgovarajuću obuku ili već imaju krojačkog iskustva.

“Konfekcijsku proizvodnju pokrenuli smo u saradnji sa partnerima koji su već preko dve decenije uspešni u ovom poslu. Sa njima smo sklopili ugovor na dve godine, sa biznis planom da u prva tri meseca odradimo lon poslove na 11.200 odevnih jedinica. Reč je uglavnom o medicinskim prslucima, mantilima, pantalonama i bluzama, a u manjoj meri biće zastupljeno šivenje kuhinjskih kecelja i krpa”, kaže Danilo Paunović, direktor LINK-a.

On ističe da će se proizvodnja odvijati u dve smene i u zakonski propisanim uslovima rada.

“Zaposlene su uredno prijavljene, a redovnu mesečnu zaradu dobijaće po učinku i u zavisnosti od ostvarivanja norme. Zarade neće biti manje od minimalne, a ni veće od oko 38.000 dinara”, dodaje Paunović.

Ukoliko planirana dinamika isporuke robe poštovana, poslovodstvo LINK-a u perspektivi očekuje povećanje obima proizvodnje isključivo izvozno orijentisane. To će, kažu, zahtevati proširenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta. Značajno je i to što će ona biti rezervisana za pripadnice ženskog pola koje teže dolaze do posla, duže čekaju na zaposlenje i prednjače na podugačkoj evidenciji lokalnog tržišta rada.

“Danas je naći posao privilegija. Utoliko sam zadovoljnija što imam radno mesto, a uskoro i redovna primanja. Uslovi rada su nam odlični, mašine nove, polako se uhodavamo. Neke od žena već imaju šnajderskog iskustva, ima i par nas koje smo zanat ispekle u sličnim pogonima u Sjenici, ali sada će nam biti lakše jer radimo u svom gradu i za poslodavce koji su naši sugrađani”, kaže Nada Lojaničić (41), jedna od pedesetak novih uposlenica Linka, firme koja, inače, u proteklih desetak godina uspešno poslovala u oblasti kablovske televizije, ugostiteljstva i turizma.

Izvor: GdeInvestirati/Danas

 

Previous Počela primena novih pravila kontrole ulasku u EU, verovatno duže zadržavanje na granicama
Next Samsung plaća 11,6 miliona dolara Huawei-u zbog povrede patenata

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Telekom Slovenije konkurent AIK-u za preuzimanje Gorenjske banke

Bitka za prevlast nad Gorenjskom bankom ulazi u završnu fazu, a AIK banci, Miodraga Kostića, suprotstaviće se širok front domaćih ulagača.

Apple i dalje vladar na tržištu tablet uređaja

I pored pada prodaje tablet kompjutera na svetskom tržištu, kompanija Apple je i dalje lider.

Transport 0 Comments

Krajem septembra Qatar Airways uvodi dnevne linije Beograd-Doha

Od 29. septembra ove godine katarska nacionalna avio-kompanija Qatar Airways uspostaviće dnevne letove na liniji Doha-Beograd-Doha, saopštila je ta kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply